عفونت قارچی گوش
بیماریها و عفونت کانال گوش خارجی در 10 الی 20 درصد موارد توسط قارچهای گوش ایجاد میشود باقی موارد عفونت قارچی گوش در 80-90٪ موارد از طریق باکتریها ایجاد میشوند.
از قارچ های عامل عفونت گوش میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- قارچ های کم علامت گوش و مخمرها مانند مالاسزیاها، قارچ کاندیداهای گوش؛
- قارچ های پوستی در گوش؛
- قارچهای بسیار خطرناک مانند آسپرژیلوس و اسکوپولاریوپیس.
بیشتر بخوانید: انواع قارچ پوستی: درمان و علت و علائم | درمان قارچ پوست و موی سر

علت عفونت قارچی گوش
برای اینکه عفونت قارچی گوش را مبتلا کند، خصوصاً در مورد عفونت قارچی گوش شدید، باید شرایط مساعدکننده رشد قارچ وجود داشته باشد. این شرایط شامل گرما و رطوبت در سطح لاله گوش و مجرای شنوایی گوش، آلودگی و عدم رعایت بهداشت گوش و کم بودن ترشحات موم (واکس) گوش است.
در برخی افراد، گوش، ترشحات مومی زیادی دارد و در برخی دیگر گوش، ترشحات آبکی بیشتری دارد. این افراد که ترشحات آبکی بیشتر دارند مستعد ابتلا به عفونت گوش و عفونت قارچی گوش هستند. این شرایط باعث میشود قارچ موجود در محیط به پوست سطح گوش انتقال یابد و منجر به بروز ضایعه شود.
بیشتر بخوانید: عفونت گوش میانی چه علت و خطراتی دارد؟درمان و پیشگیری از عفونت گوش
علائم عفونت قارچی گوش

التهاب و قرمزی در سطح پوست کانال گوش، خارش گوش، ترشحات مختلف و ایجاد توده های قارچی که کاملاً با چشم رؤیت میشوند از علائم مهم عفونت قارچی گوش است. خارش بسیار شایع است و درد نادر!
پوستهریزی در داخل گوش مبتلا به همراه توده قارچ و ترشحات گوش، سبب میشود که در مجرای گوش، تودهای تشکیل شود که اگر این توده افزایش یابد و بزرگتر شود، میتواند مجرای گوش را ببندد و سبب کاهش شنوایی و سنگینی گوش هنگام عفونت قارچ گوش شود.
بیشتر بخوانید: مشاوره:برای مشکل وزوز گوش چه کنیم؟
در صورتی که قارچ گوش کنترل و درمان نشود، این توده میتواند به پرده گوش برسد. در این حالت، صداهای وزوز و صداهایی از این قبیل در گوش مبتلا به قارچ شنیده میشود.
تب در اثر سموم قارچی، سردرد، گوشدرد و گاهی ترشحات چرکی بهعلت آلودگی همراه با باکتری و قارچ نیز از علائم عفونت قارچ گوش میباشد.
حتما بخوانید: علائم عفونت گوش میانی
تشخیص عفونت قارچی گوش
ابتدا باید علت عفونت گوش بهویژه از نظر باکتری یا قارچی تشخیص داده شود و سپس درمان صورت گیرد. در آغاز باید نمونهبرداری کرد. در مورد نمونههای قارچ لاله گوش و قسمتهای خارجی گوش، نمونهبرداری در آزمایشگاه بهوسیله پنبه با سیم مخصوص انجام میشود.
در مورد نمونههای قارچ داخل مجرای گوش، نمونهبرداری باید بهوسیله پزشک متخصص گوش، حلق و بینی صورت گیرد؛ زیرا امکان پارگی پرده گوش وجود دارد. روی نمونههای تهیهشده، باید آزمایش مستقیم و کشت صورت گیرد.
شما میتوانید سوالات خود را از بهترین پزشکان متخصص بپرسید
بیشتر بخوانید: قارچ تینهآ ورسیکالر به راحتی درمان میشود | علائم قارچ پوستی تینه آ
درمان عفونت قارچی گوش
درمان عفونت قارچی گوش بر دو پایه استوار است: 1. تمیز کردن، پاک نگه داشتن و خشک نگه داشتن گوش که منجر به رفع شرایط مساعد برای رشد قارچ میشود؛ 2. درمان ضدقارچ که شامل استفاده از داروهای درمان قارچ بصورت موضعی و گاهی خوراکی است.
ساکشن و تمیز کردن منظم گوش ضروری است تا از رشد مجدد قارچ ها جلوگیری شود.
قطره های ضد قارچ بسیار به درمان قارچ گوش کمک میکنند و البته استفاده از آنها در هنگام سوراخ بودن یا پارگی پرده گوش ممنوع است.
استفاده از قطره استیک اسید نیز رشد قارچ ها را کاهش میدهد.
بیشتر بخوانید: درمان قطعی قارچ ناخن و تشخیص علائم قارچ ناخن
جالب است که استفاده از آنتی بیوتیک ممنوع است چون رشد قارچ ها را بیشتر میکند. همچنین باید از شستشوی گوش اجتناب کرد تا محیط مرطوب و مطلوب قارچ ایجاد نشود
درمان عفونت گوش برحسب نوع آن، تجویز میشود در موارد شدید قرص های درمان قارچ خوراکی کتوکونازول و فلوکونازول استفاده میشود.
حتما بخوانید: درمان عفونت گوش و پیشگیری از آن
این مقاله خوب بود؟ 81
10