آنفولانزا چیست؟
آنفلوانزا یک بیماری عفونی است که توسط ویروس آنفلوانزا ایجاد میشود. اگر درمان آنفولانزا به موقع آغاز شود، سریع بهبود می یابد. به طورکلی چهار نوع ویروس آنفولانزای انسانی در پاییز و زمستان شایع میشود نوع A ، نوع B، نوع C و نوع D. عدم درمان آنفلوانزا برای کودکان و همچنین بزرگسالان در هر سنی خطرناک است. کودکان کمتر از 2 سال به دلیل عوارض آنفلوانزا در معرض خطر بیشتری قرار دارند و ممکن است نیاز به بستری شدن پیدا کنند.

چگونه افراد به آنفولانزا مبتلا میشود؟
آنفولانزا توسط ویروسهای آنفلوانزا ایجاد میشود که بینی ، گلو و ریهها را آلوده میکند. معمولاً ویروس از طریق سرفه یا عطسه از طریق هوا پخش میشود.
با انتقال قطرات آب دهان که شامل ویروس آنفولانزاست، این ویروس به هوا و به طور بالقوه به دهان یا بینی افرادی که در نزدیکی مبتلایان هستند، سرایت میکند.
محققان اظهار میکنند که بیشترین سرایت بیماری در مسافتهای نسبتاً کوتاه رخ میدهد. همچنین آنفولانزا میتواند با لمس کردن سطوح آلوده به ویروس و سپس لمس دهان یا چشمها پخش شود.
ممکن است فرد قبل از مطلع شدن از بیماری خود یا در مدت زمانی که علائم بیماری را نشان میدهد باعث انتقال ویروس آنفولانزا به دیگران شود.
عفونت آنفولانزا ممکن است با آزمایش گلو ، خلط یا بینی برای ویروس تأیید شود. تعدادی تست سریع در نیز دسترس هستند. با این حال، فرد ممکن است عفونت داشته باشند حتی اگر نتایج منفی باشد!
بیشتر بخوانید:
آنفولانزا چه علائمیدارد؟
علائم آنفولانزا معمولاً شدیدتر ازعلائم سرماخوردگی است. علائم میتواند خفیف تا شدید باشد. شایعترین علائم آنفولانزا عبارتند از: تب بالا ، آبریزش بینی ، گلودرد ، درد عضلات ، سردرد ، سرفه و احساس خستگی.
بیشتر بخوانید: نکاتی که باید از سرماخوردگی کودکان بدانید | عوارض و علائم سرماخوردگی در کودکان
مشاوره: درمان سرماخوردگی کودکان
این علائم معمولاً دو روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس شروع میشود. علائم بیشتر یا کمتر از یک هفته ادامه مییابد. با این حال ، سرفه ممکن است بیش از دو هفته ادامه یابد. علائم آنفولانزا در کودکان ممکن است با اسهال و استفراغ همراه باشد، اما این در بزرگسالان شایع نیست.
اگر درمان آنفولانزا به موقع انجام نشود، ممکن است عوارضی را در پی داشته باشد. ذات الریه ویروسی ، ذات الریه ثانویه باکتریایی ، عفونت های سینوسی و بدتر شدن مشکلات قبلی مانند آسم یا نارسایی قلبی مثالهای بارزی از این عوارض است.
حتما بخوانید: ذات الریه یا پنومونی چیست؟ علائم خطرناک پنومونی چگونه است؟
علت بروز ذات الریه در بدن چیست؟ چه عواملی بروز عفونت ریه را افزایش میدهد؟
درمان ذات الریه و پنومونی چگونه است؟ راه های پیشگیری و تشخیص پنومونی چیست؟
شیوع آنفولانزا به چه صورت است؟
آنفلوانزا سالانه در سراسر جهان شیوع مییابد، و در نتیجه حدود سه تا پنج میلیون مورد بیماری شدید و حدود 250،000 تا 500000 مرگ و میر در پی دارد. حدود 20٪ از کودکان واکسینه نشده و 10٪ از بزرگسالان واکسینه نشده هر ساله آلوده میشوند. در مناطق شمالی و جنوبی جهان شیوع بیماری عمدتاً در زمستان رخ میدهد. در حالی که در اطراف استوا، شیوع بیماری در هر زمان از سال ممکن است. مرگ بیشتر در افراد جوان ، پیر و افراد که از سلامتی کامل برخوردار نیستند مشکلات رخ میدهد. در قرن بیستم ، سه نوع بیماری آنفلوانزا رخ داد: آنفولانزای اسپانیایی در سال 1918 (مرگ 50 میلیون فوت) ، آنفولانزای آسیایی در سال 1957 (دو میلیون فوت) و آنفلوانزای هنگ کنگ در سال 1968 (یک میلیون مرگ). آنفلوانزا ممکن است حیوانات از جمله خوک ، اسب و پرندگان را نیز تحت تأثیر قرار دهد.
بیشتر بخوانید:
بیماری آنفولانزای خوکی و اپیدمی آن D
راه های انتقال آنفولانزای خوکی D
تفاوت آنفلوانزا A و B در چیست؟
علائم آنفلوانزا B همانند نوع A میباشد. تفاوت اصلی بین دو سویه این است که هرکدام از این ویروسها بر بدن چه کسی میتواند تأثیر بگذارد. گونههای A این ویروس، با سرعت بیشتری از B پخش میشوند. سویههای B قدرت انتقال کمیدارند، علائم آنها معمولا به شدت نوع A نیست.
آیا آنفلوانزا باعث مرگ میشود؟
Live Science در سال 2016 گزارش داد: ویروس آنفلوانزا میتواند فرد را از چندین طریق مختلف بکشد!. … “در تحقیقات پزشکان:” ذات الریه جدی ترین عارضه “آنفولانزا است و میتواند کشنده باشد. ذات الریه یک عفونت باکتریایی ناشی از ابتلا به انفولانزا محسوب میشود.
بیشتر بخوانید: خطرات و عوارض جدی آنفولانزا چیست؟
خطرات و عوارض آنفولانزای خوکی ،ایا انفولانزای خوکی کشنده است؟
چگونه از ابتلا به آنفولانزا پیشگیری کنیم؟
با تمرین چند قانون ساده در خانه میتوانید به سلامت خانواده خود کمک کرده و از شیوع آنفولانزا جلوگیری کنید.
- واکسینه شوید. واکسیناسیونهای سالانه بر علیه آنفولانزا توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) برای افراد در معرض خطر توصیه میشود. واکسن معمولاً در برابر سه یا چهار نوع آنفلوانزا موثر است. واکسن ساخته شده برای یک سال ممکن است برای سال بعد مفید نباشد، زیرا ویروس به سرعت تکامل مییابد و نسبت به واکسن مقاوم میشود.
- هنگام سرفه وعطسه دهان و بینی خود را بپوشانید.
- از لمس کردن چشم ، بینی و دهان خودداری کنید.
- تماس با اعضای خانواده بیمار را محدود کنید.
- خانه خود را تمیز کنید.
- شستن مکرر دست ، خطر شیوع ویروسی را کاهش میدهد.
- پوشیدن ماسک نیز مفید است.
حتما بخوانید: چه افرادی حتما باید واکسن آنفولانزا بزنند؟
درمان آنفولانزا با چند روش ساده
- برای درمان آنفولانزا در خانه بمانید و استراحت کنید. از روز اول که علائم دارید ، با محل کار یا مدرسه خود تماس بگیرید و از آن ها چند روز مرخصی بگیرید.
- به مقدار زیاد مایعات بنوشید. لازم نیست همیشه آب بنوشید. آب میوه ، دمنوشها و سوپهای مبتنی بر مایع (مانند سوپ رشته فرنگی مرغ) هم بسیار مطلوبند. این مواد غذایی، سیستم تنفسی شما را مرطوب نگه میدارند. همچنین برای تبدیل مخاط غلیظ به یک مایع نازک کمک کننده است که میتوانید به راحتی آن ها را دفع کنید. چناچه این مخاط و خلط ها در ریههای شما جمع شود ، میتواند منجر به عفونت ریه شود.
- درد و تب را درمان کنید. با استفاده از داروهایی که به نسخه نیاز ندارند، مانند استامینوفن ، ایبوپروفن یا ناپروکسن ، دردها را کاهش دهید. اینگونه روند درمان آنفولانزا را سریع تر کنید. از پزشک خود بپرسید که چه دارویی مناسب شما است.
بیشتر بخوانید: درمان آنفولانزای مرغی | پیشگیری و واکسن آنفولانزای مرغی
در حمام را بسته و در حمام بخار بنشینید. بگذارید دوش گرم شود تا حمام با بخار مرطوب پر شود. برای جلوگیری از سوختگی میتوانید دور از آب بنشینید.
- از دستگاه رطوبت ساز یا بخور استفاده کنید. اگر هوای خانه شما خشک است ، یک دستگاه بخور یا رطوبت ساز میتواند آن را مرطوب کند تا به راحتی به گرفتگی بینی و سرفه کمک کند. این کار روند درمان آنفولانزا رابرای شما راحتتر میکند.
- یکی دیگر از مواردی که به درمان آنفولانزا کمک میکند، قطره بینی است. قطره بینی یا اسپری بینی به صورت بدون نسخه در هر داروخانه یا فروشگاه مواد غذایی موجود است. آنها بی خطر هستند، حتی برای بچه ها. چند قطره را درون یک سوراخ بینی بگذارید و به آرامی مخاط را بیرون بریزید. این روند را برای هر دو سوراخ بینی امتحان کنید تا هر دو از حالت انسداد و گرفتگی بینی خارج شوند.
بیشتر بخوانید: علائم هشدار دهنده آنفولانزای پرندگان یا آنفولانزای مرغی چیست؟
چه غذاهایی برای درمان آنفولانزا مفید است؟
در هنگام ابتلا به آنفولانزا ، به منظور درمان سریع تر بیماری، از غذاهای نامبرده شده در زیر استفاده کنید.
- گوشت جوجه
- گوشت گاو
- سبزیجات آب پز
- آب گوشت یکی از بهترین چیزهایی است که هنگام ابتلا به آنفولانزا میتوانید بخورید.
- سوپ مرغ
- سیر
- ماست کم چرب
- میوه های حاوی ویتامین C
- سبزیجات
- کلم بروکلی
- جو دوسر
چگونه هنگام ابتلا به آنفولانزا خواب راحتی داشته باشیم؟
- سرتان را طوری قرار دهید که بالاتر از بدن تان باشد. هنگامیکه سر شما از بدن بالاتر است فشار سینوس ها بینی کم میشود و گرفتگی بینی کاهش مییابد.
- آنفولانزا و سرماخوردگی میتواند، مجاری هوایی شما را خشک کرده و آنها را زخمیمیکند. در این صورت از این رو از دستگاه بخور یا رطوبت ساز استفاده کنید.
- نوشیدنی یا چیزهای گرم بخورید.
- داروهای سرماخوردگی و آنفولانزا را با تجویز پزشک امتحان کنید.
- الکل ننوشید.
- به تنهایی بخوابید تا آنفولانزا به بقیه سرایت نکند!
این مقاله خوب بود؟ 7
1