عوارض شیمی درمانی بر کلیه و ادرار از شایع ترین داروهایی که در زمان شیمی درمانی باید توسط بیماران استفاده شود ممکن بر روی کلیه و مثانه تاثیر بگذارد و باعث بروز مشکلات در ادرار بیماران شود که دارای نشانه های شایعی است که در صورت مشاهده باید به پزشک مراجعه شود. همچنین ممکن است مصرف دارو های شیمی درمانی ممکن است باعث تجمع مایعات شود.
تاثیرات ناشی از شیمی درمانی بر کلیه و مثانه
برخی از داروهای شیمی درمانی باعث تحریک مثانه یا صدمات موقتی و یا دائمی روی مثانه و کلیهها میشوند. اگر شما یک یا چند تا از این داروها را دریافت میکنید ممکن است پزشک از شما بخواهد ادرار 24ساعتهتان را جمعآوری کنید. همچنین قبل از شروع شیمی درمانی جهت کنترل کارکرد کلیهها ممکن است نمونه خون از شما گرفته شود. بعضی داروهای شیمی درمانی باعث تغییرات رنگ ادرار (نارنجی، قرمز، سبز یا قهوهای) با یک بوی تند به مدت 24 تا 72 ساعت میشوند.
برای اطمینان از جریان خوب ادراری و کمک به جلوگیری از مشکلات، همیشه مایعات فراوان بنوشید. اگر داروهایی که برروی کلیهها و مثانه موثر هستند دریافت میکنید، آب، آب میوه، نوشیدنیهای غیر الکلی، آب گوشت، بستنی، سوپ، یخمک و ژله که همگی مایعات قابل توجهی دارند، مصرف کنید.
عوارض شیمی درمانی بر یبوست و اسهال، تهوع و استفراغ
اگر هر یک از این علائم را داشتید به پزشک خوداطلاع دهید:
- درد یا سوزش هنگام ادرار کردن.
- تکرر ادرار.
- عدم توانایی در ادرار کردن.
- احساس دفع ادرار فوری.
- ادرار قرمز یا خونی.
- تب.
- چاییدن خصوصاً از سرما لرزیدن.
شما میتوانید سوالات خود را از بهترین پزشکان متخصص بپرسید
آیا شیمی درمانی باعث ورم بدن (تجمع مایعات) میشود؟
بدن شما میتواند مایعات را وقتی شما در حال دریافت شیمی درمانی هستید تجمع نموده و شما دچار ورم یا “ادم” شوید. این ممکن است در اثر تغییرات هورمونی مربوط به درمان، تاثیرات دارویی یا در ارتباط با بیماری شما،ایجاد شود. اگر شما متوجه تورم یا دگرگونی در صورت،دستها، پاها و شکم شدید با پزشک یا پرستار خود صحبت کنید. شاید نیاز باشد از مصرف غذاهایی حاوی نمک زیاد پرهیز کنید. اگر مشکل جدی باشد ممکن است پزشک داروی مدر تجویز کند. داروهای مدر به شما در کاهش مایعات اضافی بدن کمک میکنند.
این مقاله خوب بود؟ 6
1