درمان سوزاک
درمان سوزاک تنها با آنتی بیوتیک های قوی و مشخص میباشد که میتواند بصورت تزریقی یا خوراکی باشد فلذا از هرگونه درمان متفرقه دیگر اجتناب شود و سریعا قبل از انتقال سوزاک به افراد دیگر باید به پزشک مراجعه نمود و براحتی درمان شد.
امروزه آنتی بیوتیک پنیسیلین برای درمان سوزاک، تجویز نمیشود. روش درمانی توصیهشده، تجویز سفتریاکسون یا سفکسیم برای مهار سوزاک میباشد، که با تنها باید با تجویز پزشک مصرف گردد.
شما میتوانید سوالات خود را از بهترین پزشکان متخصص بپرسید
دارو درمانی برای کنترل و مهار باکتری دیگری بنام کلامیدیا تراکوماتیس نیز لازم است.البته تترا سیکلین نباید در بارداری استفاده شود. با مصرف به موقع و صحیح دارو ها بیماری بسادگی و بدون عوارض یا نیاز به بستری درمان میشود.
- سوزاک چیست و علت بروز این بیماری چیست؟
- علائم بیماری سوزاک چیست؟
- رابطه جنسی باعث انتقال چه بیماری های خطرناکی میشود؟
داروهای ذکر شده به قدری موثر هستند که برای بررسی اینکه در درمان موثر واقع شده اند انجام آزمایش مجدد نیاز نیست و بهجای آن یک آزمایش کشت در 1-2 ماه بعد توصیه می شود. ولی در بیمارانی که درمانهای جایگزین دیگر داشتهاند، باید برای بررسی اثربخشی درمان، در طی مدت 4-7 روز بعد از درمان کشت انجام شود. بیماران مبتلا به سوزاک باید آزمایشهایی برای تشخیص و درمان سیفیلیس نیز انجام دهند، زیرا که سلفیس نیز یک بیماری مقاربتی میباشد و ممکن است فرد از همان منبع سوزاک به سفلیس نیز مبتلا شده باشد.
وضعیت بیماران پس از ابتلا به سوزاک یا عدم درمان
بستگی به زمان تشخیص و شروع درمان دارد. چنانچه درمان به موقع و صحیح صورت گیرد، بیماران بطور کامل بهبود مییابند و 40 درصد زنان در صورت عدم درمان بموقع به بیماری عفونت لگن دچار می شوند. عفونت کبدی هم در زنان درماننشده مشاهده شده است.
راه پیشگیری از سوزاک چیست؟
واکسنی برای سوزاک ساخته نشده است و بهترین راه پیشگیری از این بیماری داشتن یک شریک جنسی، روابط سالم و استفاده از کاندوم است.
تشخیص بیماری سوزاک
اولین روش کشت است که معمولترین تست آزمایشگاهی مورد استفاده برای تشخیص سوزاک و سپس درمان سوزاک میباشد که بیشترین دقت را دارد. این محیط نوعی آگار شکلاتی است که با اضافه کردن آنتیبیوتیک برای مهار رشد میکروبهای دیگر، اصلاح.گرفتن نمونه از نواحی متعدد، نتیجهای مثبت کشت را در موارد مشکوک به سوزاک، افزایش میدهد. بخش داخلی گردن رحم در زنان، ناحیهای است که اکثراً کشت را مثبت میکند و همیشه باید نمونهبرداری شود.
همچنین کشت از مجاری ادراری، مقعد و حلق ممکن است مثبت باشد. لذا در مواردی که با توجه به وضعیت لازم است و در مواردی که شک قوی به بیماری گونوکوکی وجود دارد همچنین در همه موارد پیشرفت بیماری، کشت ازنظر عفونت در مناطق فوق باید انجام شود.
در بیماران بدون علائم یا افرادی که سابقه تماس با مورد شناختهشده سوزاک داشتهاند، رنگآمیزی نمونه و مشاهده زیر میکروسکوپ به تشخیص احتمالی سوزاک کمک میکند.
آزمایشهای DNA حساسیت زیادی برای تشخیص سوزاک دارند.
بیش از 40٪ مردان که با زنان دچار سوزاک نزدیکی و ارتباط جنسی داشتهاند، بدون علامت هستند و در پی درمان برنمیآیند، لذا تشخیص و درمان شریک جنسی مرد دارای اهمیت است.
داشتن علائم و نشانههای مطرح کننده سوزاک (التهاب گردن رحم، التهاب واژن که تشخیص داده نشده و سوزش ادرار)، همچنین سایر عفونتهای قابل انتقال از طریق ارتباط جنسی، التهاب غدد بارتولن، درد شدید قسمت تحتانی شکم که مطرح کننده التهاب شدید لولههای رحمی باشد و شک به عفونت گسترده گونوکوکی و همچنین زنی که تماس جنسی با مرد مبتلا به سوزاک داشته است، در همگی موارد فوق انجام کشت کشت ضروری است.
این مقاله خوب بود؟ 2
2