واکسیناسیون نوزاد
واکسیناسیون کودکان توسط پرستاران بهداشت و یا پزشک در مراکز بهداشتی محلی انجام میشود.
واکسیناسیون معمول کودکان موجب کاهش میزان بروز و شیوع بیماریهای عفونی میگردد. در سالهای اخیر میزان بروز بیماریهای قابل پیشگیری با واکسنهایی مانند اریون، سرخجه، سرخک، سیاه سرفه کاهش یافته است. شیرخواران نارس و کودکانی که بیماری مزمن دارند نیاز به توجه خاصی دارند زیرا ممکن است واکسیناسیون آنها به تاخیر افتاده و انجام نشده باشد.
- واکسن چیست و چگونه عمل میکند؟
- عوارض استفاده از واکسن و پیشگیری از آن
- انواع واکسن ها:از کشته شده تا توکسین
- راه استفاده و محل تزریق واکسن ها
خانوادههایی که واکسیناسیون کودک را انجام ندادهاند یا فراموش کردهاند از نظر بازگشت به برنامه معمول واکسیناسیون نیاز به بررسی دارند و ممکن است واکسنهای فراموش شده موقع ترخیص از بیمارستان بطور سرپایی تجویز گردد که در هر صورت باید با تجویز و نظر پزشک باشد.
شما میتوانید سوالات خود را از بهترین پزشکان متخصص بپرسید
شروع برنامه ایمنسازی کودکان نارس همانند جدول ایمنسازی عادی است.
واکسیناسیون شیرخوارانی که در نوزادی تعویض خون شدهاند یا خون و فرآوردههای خونی دریافت کردهاند، باید مطابق جدول ایمنسازی انجام شود.
واکسیناسیون شیرخوارانی که در نوزادی به هر علت دچار زردی شدهاند، باید مطابق جدول ایمنسازی انجام شود.
در افراد مبتلا به هموفیلی و بیماریهای خونریزیدهنده، همه واکسنهای تزریقی بایستی زیر نظر پزشک انجام گیرد.
سوءتغذیه نه تنها مانعی برای ایمنسازی نیست، بلکه ایمنسازی به موقع کودکان مبتلا به سوءتغذیه لازم است.
شل بودن مدفوع و یا سرماخوردگی و تب مختصر مانع ایمنسازی نیست.
برنامه زمانبندی دریافت واکسن در افرادی که تزریق مکرر خون دارند (مانند بیماران مبتلا به تالاسمی)، مطابق جدول روتین میباشد.
در صورتیکه واکسنهای زنده ویروسی تزریقی بطور همزمان مورد استفاده قرار نگیرند، باید بین آنها حداقل یک ماه فاصله باشد.
برای گروههای سیار در مناطق کوهستانی و یا صعبالعبور، فاصله واکسیناسیون سه گانه، فلج اطفال و نوبتهای اول و دوم هپاتیت ب را به یک ماه میتوان تقلیل داد. در زنان باردار استفاده از واکسنهای ویروسی زنده (به جزء تب زرد) ممنوع است جزء در مواردی که خطر ابتلاء به بیماری بر عوارض آن غالب باشد. از تزریق واکسنها در ناحیه سرین به دلیل احتمال آسیب به عصب سیاتیک و یا کاهش اثربخشی واکسن به علت بافت چربی زیاد آن ناحیه بایستی خودداری نمود. در کودکان کوچکتر از دو سال نیز چنانچه حجم عضله دلتوئید کم باشد لازم است تزریق در ناحیه قدامی خارجی ران صورت گیرد.
این مقاله خوب بود؟ 2
2