علائم سرخجه
علائم سرخجه که در اثر ویروس روبلا ایجاد میشود عموماً خفیف است و در افرادی که باردار نیستند، بهندرت عارضه ایجاد میکند. اولین علامت قابل مشاهده سرخجه، دانه های قرمز کمرنگ روی پوست است که از صورت شروع میشود و بهسرعت به قسمتهای تحتانی بدن، گسرتش مییابد؛ بهطوری که در عرض ۲۴ ساعت، کل بدن را فرا میگیرد. دانه های پوستی حدود سه روز دوام دارند، به این علت، گاهی اوقات به آن سرخک سهروزه هم میگویند. اغلب تب خفیف و تورم غدد لنفی بهخصوص در سر (اطراف گوش) و گردن در بین علائم سرخجه وجود دارد. درد و گاهی اوقات تورم مفصل در زنان ظاهر میشود.
بسیاری از افراد به سرخجه مبتلا میشوند، اما نشانهای در آنها، ظاهر نمیشود (عفونت های بی عارضه). علائم پس از 3-4 روز برطرف میشوند؛ به استثنای درد مفصل که یک یا دو هفته بیشتر، طول میکشد. افراد کاملاً و بدون هیچ عارضهای بهبود مییابند؛ به هر حال، عوارض شدید ممکن است در جنینی ظاهر شود که مادر او در سه ماهه اول بارداری به سرخجه، مبتلا شده است. جنین مبتلا ممکن است سقط شود یا زود به دنیا آید. درصد زیادی از این جنینهای مبتلا، با نواقص مادرزادی متولد میشوند. نواقص مادرزادی درجنین 50٪ زنانی که در ماه اول بارداری بوده اند مشاهده میشود و همچنین در جنین 20٪ مادر هایی که درماه دوم مبتلا شده اند و 10٪ در کسانی که در ماه سوم به سرخجه مبتلا شدهاند، ظاهر میشود.
شما میتوانید سوالات خود را از بهترین پزشکان متخصص بپرسید
نواقص مادرزادی عفونت سرخجه
شایعترین نواقص مادرزادی که در اثر عفونت سرخجه ایجاد میشوند عبارتاند از: نواقص چشمی از قبیل آب مروارید، آب سیاه و کوری کرینواقص مادرزادی قلب عقبماندگی ذهنی.
این عوارض به همراه هم حالتی را به نام سندرم سرخجه مادرزادی به وجود میآورند. میزان خطر نواقص مادرزادی بعد از سه ماهه اول کاهش پیدا میکند و از هفته بیستم بارداری به بعد، بهندرت، عوارضی ایجاد میشود.
تشخیص بیماری سرخجه
دانه های قرمز پوستی ایجاد شده بهعلت ویروس سرخجه و علائم همراه، بسیار شبیه به عفونتهای ویروسی دیگر است و پزشک فقط با تکیه بر مشاهدات بالینی، بهسختی میتواند آن را تشخیص دهد. برای درمان سرخجه فقط هنگامی میتوان تشخیص را تأیید کرد که با آزمایش خون یا کشت آزمایشگاهی ویروس را جدا کرد.
آزمایش خون برای سنجش آنتی بادی های ضد ویروس سرخجه انجام میشود.با آزمایش خون میتوان عفونت موجود را تعیین یا مشخص کرد که آیا فرد نسبت به سرخجه ایمنی دارد یا خیر. عدم وجود آنتی بادی ها نشان میدهد که فرد در برابر سرخجه، حساس است.
همه زنان باردار در ابتدای بارداری باید نسبت به سرخجه آزمایش شوند، چه سابقه ابتلا یا واکسینه شدن علیه آن داشته یا نداشته باشند. اگر زن باردار در برابر بیماری ایمن نباشد، به او تأکید میشود که از تماس با فرد بیمار پرهیز کند و بعد از زایمان، علیه سرخجه واکسینه شود.
این مقاله خوب بود؟ 4
1