غده هیپوفیز ترشح هورمون های متعددی را بعهده دارد که باعث تنطیم ترشح هورمون های دیگر از سایز غدد درون ریز می شود،به این علت از مدت ها قبل آن را (غده اصلی) می نامیدند. غده هیپوفیز در پشت بینی واقع شده است و از نظر آناتومی به دو قسمت مجزا تقسیم می شوند: هیپوفیز قدامی و هیپوفیز خلفی بافت باریکی به نام ساقه هیپوفیز کل هیپوفیز را به پایین هیپوتالاموس مغز متصل می کند.
هیپوفیز خلفی دو هورمون اکسی توسین و آنتی دیورتیک (ضد ادرار) را ترشح می کند.این ترشح این دو هورمون توسط هیپونالاموس تنظیم میشود.
هیپوفیز خلفی هورمون هایش را در خون می ریزد و کنترل آن در دست دستگاه عصبی است.
شما میتوانید سوالات خود را از بهترین پزشکان متخصص بپرسید
سلول های هیپوفیز قدامی بر طبق هورمون هایی که ترشح می کند، طبقه بندی می شوند. هیپوفیز با ترشح هورمون های خود بقیه غدد بدن و بقیه هورمون های بدن را تنطیم میکند
غددی که هیپوفیز انها را تنطیم میکن شامل:
- غده تیروئید
- غدد جنسی
- غدد فوق کلیه
علاوه بر این غدد که تحت کنترل هیپوفیز هستند، دو هورمون رشد و هورمون پرولاکتین مستقیما از غده هیپوفیز ترشح میشوند و اثر خود را بر بدن میگذارند.
هیپوفیز چهار هورمون دیگر هم ترشح میکند:
هورمون ACTH
هورمون TSH
هورمون LH
هورمون FSH
هر یک از این هورمون هایی که توسط هیپوفیز تولید میشود، به طور متوالی یک پیام را به منطقه هدف علامت می دهند.بطور مثال هورمون ACTH ،غده فوق کلیه را تحریک میکند. هورمون TSH، غده تیرویید را تحریک میکند. هورمون LH و هورمون FSH غدد جنسی یعنی تخمدام و بیضه ها را تحریک می کند، در خالی که هورمون رشد و پرولاکتین به ترتیب بر روی استخوان ها و بافت مربوط به پستان اثر می کنند و باعث ظهور پاسخ می شوند.
این مقاله خوب بود؟ 9
7