پارگی زودرس کیسه آب
پارگی زودرس کیسه آب به پاره شدن کیسه آب قبل از شروع دردهای زایمانی گفته میشود. در صورتیکه این اتفاق قبل از 37 هفتگی رخ دهد اهمیت بیشتری پیدا میکند.
چرا که تولد قبل از 37 هفته میتواند با عوارضی برای نوزاد همراه باشد.
همچنین پاره شدن کیسه آب میتواند با عوارض مربوط به مادر مثل عفونت همراه گردد. با توجه به خطرات متوجه مادر و جنین پارگی کیسه آب یه اورژانس پزشکی محسوب میشود
علائم پارگی کیسه آب جنین
شایعترین علامت پارگی کیسه آب خروج ناگهانی مقداری مایع از واژن است که به دنبال آن ترشح مایع دیده میشود. ولی بعضی از بیماران ترشح مایع به صورت متناوب دارند.
این مایع شفاف و یا زرد کمرنگ است و شبیه ادرار میباشد.
علت پارگی کیسه آب
در اکثریت قریب به اتفاق موارد علت بصورت پیچیده ای از عوامل مختلف ناشی میشود.
ولی در موارد زیر احتمال وقوع آن بیشتر است:
1- سابقه پارگی زودرس کیسه آب در حاملگیهای قبلی.
2- سابقه زایمان زودرس در حاملگیهای قبلی.
شما میتوانید سوالات خود را از بهترین پزشکان متخصص بپرسید
3- وجود عفونت واژن و رحم.
4- وجود خونریزی واژینال.
5- استعمال دخانیات.
آیا آزمایش خاصی برای تشخیص آن وجود دارد؟
بله، پزشک با استفاده از یک وسیله معاینه دهانه رحم را معاینه کرده و در صورتیکه نیاز باشد از مقداری از ترشحات واژن برداشته و برای آزمایش از آن استفاده میکند.
در برخی موارد نیز براساس تشخیص پزشک ممکن است سونوگرافی نیز درخواست شود.
تمام خانمهایی که دچار پارگی کیسه آب میشوند تا زمان زایمان باید رد بیمارستان باقی بمانند و در این مدت درمانهای لازم را دریافت نمایند.
این درمانها عبارتند از آمپول کورتون برای کمک به کامل شدن ریه جنین و آنتی بیوتیک برای پیشگیری از عفونت. اگر خانم باردار خود به خود وارد فاز زایمانی نشود و همچنین دچار عفونت نیز نگردد میتوان تا 34 الی 36 هفته صبر کرد و بعد از آن ختم بارداری را در نظر قرار داد.
این مقاله خوب بود؟ 3
2