حاملگی طول کشیده چیست؟
هنگامی که حاملگی بیش از ۴۰ هفته (۲۸۰ روز بعد از اولین روز آخرین قاعدگی) طول میکشد توانایی جفت برای کارکرد مناسب در جهت حمایت از احتیاجات جنین، کاهش میابد. حاملگی طول کشیده عواملی دارد که به آن میپردازیم.
- وضعیت جنین در هرکدام از ماه های بارداری
- اولین نشانه های بارداری
- علائم طبیعی در بارداری
- افسردگی پس از زایمان: علائم و درمان
علت زایمان پس از موعد
شایعترین علت یک حاملگی به ظاهر طول کشیده، بیدقتی در تعیین دقیق تاریخ شروع حاملگی است.
نشان داده شده است که تعیین زود هنگام تاریخ حاملگیها توسط سونوگرافیهای نیمه اول حملگی، شمار زنانی ار که برای آنها در ظاهر حاملگی طول کشیده تشخیص داده میشود کاهش داده است.
عوامل مستعدکننده حاملگی پس از موعد
- حاملگی اول
- سابقه زایمان پس از موعد در حاملگیهای قبلی و زمینه ژنتیکی
مایع آمینوتیک کاهش یافته (مایع اطراف جنین) یک یافته شایع در جریان بارداریهای طول کشیده است. این موضوع مطرحکننده یک مشکل است زیرا میتواند نشانگر تحت فشار بودن جنین و در نتیجه قرار گرفتن جنین در معرض حوادث مربوط به بند ناف باشد. علیرغم همه پیشرفتهای پزشکی هنوز هیچ راهی وجود ندارد که بتوان زمان دقیق زایمان را تخمین زد. زایمان ممکن است زودتر یا دیرتر از زمان مقرر رخ بدهد.
شما میتوانید سوالات خود را از بهترین پزشکان متخصص بپرسید
عوارض حاملگی طول کشیده
مرگ داخل رحمی جنین، بزرگ شدن سایر جنین که میتواند منجر به آسیب جنین حین زایمان شود، دفع مکونیوم (مدفوع) جنین. برای اطمینان از وضعیت جنین از هفته 40 حاملگی به بعد باید تستهای ارزیابی سلامت جنین هفتهای دو بار انجام شود. این تست شامل بیست دقیقه بررسی دقیق ضربان قلب جنین و همزمان شمارش حرکات وی میباشد (که گرفتن نوار قلب جنین گفته میشود).
مشاهده حرکات کلی بدن، تنفس، تون عضلات (میزان کشیدگی طبیعی عضلات که با بررسی باز و بسته کردن دست یا کید و رها کردن عضلهها تعیین میشود) و حجم مایع اطراف او (که نشاندهنده وضعیت جفت است) میباشد.
اگر آزمایشات جنین اطمینان بخش نباشند و یا حجم مایع دور جنین خیلی کم باشد، به گونهای برای شما برنامهریزی خواهد شد که هرچه سریعتر زایمان انجام شود.
پزشک شما دهانه رحم را بررسی خواهد کرد تا از آماده شدن آن برای زایمان مطمئن شود. در معاینه داخلی نرم و نازک شدن و باز شدن دهانه رحم سنجیده میشود که تا حد زیادی میتواند زمان و نحوه شروع زایمان را نشان دهد. اگر درد زایمان به طور طبیعی رخ ندهد در بین هفتههای ۴۲-۴۱ القای زایمان با داروهای ایجادکننده درد انجام خواهد شد.
مواظب حرکات جنین باشید
در روزهای آخر به شدت مراقب حرکات جنین باشید. اگر حرکات کودک کم شده بود، خودتان را سریعا به بیمارستان برسانید، به خصوص اگر از موعد زایمان شما گذشته باشد.
این مقاله خوب بود؟ 3
1