مزایای زایمان طبیعی
مدت بستری شدن بعد از زایمان طبیعی خیلی کمتر از سزارین است و مادرانی که زایمان طبیعی داشتهاند زودتر توانایی بازگشت به کارهای عادی روزمره دارند و به خانواده خود ملحق میشوند. حجم خونی که مادر طی زایمان طبیعی از دست میدهد تقربا نصف یک عمل سزارین است لذا خطر خونریزی و کم خونی، در یک زایمان طبیعی خیلی کمتر از زایمان به طریق سزارین میباشد. خطرات و ریسک بیهوشی برای زایمان طبیعی وجود ندارد در حالیکه برای مادرانی که به روش سزارین زایمان مینمایند این خطرات اجتنابناپذیر است. مادرانی که زایمان طبیعی داشتهاند در اولین تماس پوست با پوست نوزاد با مادر در دادن آغوز به نوزاد خود موفقتر هستند و از آنجا که خوردن آغوز به عنوان اولین واکسن برای کودک منافع بسیاری دارد این نکته حائز اهمیت است.
- آموزش شیر دادن به نوزاد و نحوه صحیح تغذیه نوزاد با شیر مادر
- حاملگی طول کشیده و علت های آن
- نوزاد نارس چه ویژگیهایی دارد؟ چگونه از نوزاد نارس مراقبت کنیم؟
نکاتی که در حین مراقبت پس از زایمان طبیعی ممکن است مشاهده شود
بتدریج پس از 24 ساعت از حجم خونریزی کاسته میشود ولیکن ترشحات واژن نیز ممکن است تا یک ماه دیده شود. اگر از اپیزیوتومی حین زایمان استفاده شود جهت پیشگیری از عفونت محل بخیه لازم است روزانه بعد از هر بار دفع شستشو با محلول رقیق شده بتادین و آب ولرم انجام گیرد. بخیهها قابل جذب بوده و نیاز به کشیدن ندارد.
جهت دفع ادرار و اجابت مزاج، از توالت فرنگی استفاده کنید. جهت جلوگیری از یبوست و جلوگیری از زور زدن از روغن زیتون و انجیر و آلوی خیس کرده استفاده کنید. سعی کنید آب به میزان زیاد استفاده کنید چرا که به رفع یبوست کمک میکند و از طرفی به علت شیردهی و خونریزی به جایگزینی حجم مایعات نیاز دارید. داروهای تجویز شده توسط پزشک معالج خود را طبق دستور مصرف کنید. در صورت تب وخونریزی شدید و غیرعادی، تهوع و استفراغ، ردرد و سرگیجه به بیمارستان مراجعه کنید.
شما میتوانید سوالات خود را از بهترین پزشکان متخصص بپرسید
رابطه جنسی بعد از زایمان طبیعی
در این دوران بسیاری از مادران به علت درد ناشی از بخیه، تمایل به نزدیک ندارند تا زمانی که خونریزی ادامه دارد و بخیهها کاملا ترمیم نشده داشتن نزدیکی صلاح نیست. توصیه میشود تا زمانی که مادر احساس راحتی نکرده و مایل به نزدیکی ندارد، از آن بپرهیزید.
با پزشک در این زمینه در اولین ویزیت مشورت نمایید.
دردهای پس از زایمان
به علت انقباض رحم برای خروج لختههای خون باقی مانده، گاهی در روزهای اول پس از زایمان، دردهایی شبیه درد قاعدگی وجود دارد که به پس درد موسوم است که در صورت نیاز پزشک جهت تسکین دستور استفاده مسکن برای مادر را میدهد
فعالیت و استراحت در دوران پس از زایمان
دوران نقاهت پس از زایمان دوران بسیار حساسی است که با رعایت پارهای از نکات به خوبی سپری خواهد شد. به خاطر داشته باشید داشتن استارحت کافی در فواصل کمک فعالیت روزمره به تسریع بهبودی دوران پس از زایمان کمک میکند. سعی کنید در ساعات خواب نوزاد شما نیز استراحت داشته باشید. از بیدار ماندن تا دیروقت بپرهیزید. در طی این دوران معمولا خانواده ودوستان و آشننایان به دید و بازدید از مادر و نوزاد میپردازند. از حضور در بین بستگان در مدت طولانی بپرهیزید چرا که سبب اتلاف انرژی شما میشود در منزل از کار سنگین بپرهیزید. سعی کنید از بلند کردن اشیائ سنگین بپرهیزید. فقط نوزاد خود را بلند کنید.
شیردهی به نوزاد
سعی کنید در هر بار شیردهی یک سینه و در شیردهی نوبت بعد از سینه دیگر به نوزاد خود شیر دهید تا از هر دو سینه تغذیه کند. چنانچه حالت غیرطبیعی در سینه دیده شد به پزشک مراجعه نمایید. این علائم عبارتند از سفتی سینه، درد، قرمزی و التهاب.
برای افزایش شیر خود به میزان فراون مایعات و آب بنوشید.
این مقاله خوب بود؟ 2
2