علل سقط
علل ایجاد سقط به سه دسته علل مربوط به جنین و علل مربوط به والدین و علل ناشناخته تقسیم میشود. علل جنینی: غیرطبیعی بودن سلولهای جنین، جایگزینی نامناسب جنین در رحم، اختلال در رشد و نمو جفت یا جنین. علل مربوط به والدین: مشکلات رحمی، مشکلات مربوط به سیستم ایمنی، مشکلات سیستم انعقادی بدن، عفونت های خاص، سیگار کشیدن و بعضی از داروها.
- وضعیت جنین در هرکدام از ماه های بارداری
- آزمایش های ضروری بارداری برای سلامت مادر و جنین
- نوزاد نارس و مراقبت از او
- علائم طبیعی در بارداری
- راه های تشخیص سریع بارداری
- مراقبت های ضروری در بارداری
سایر عوامل سقط جنین
تعداد زایمانهای قبلی، سن بالای مادر و پدر، کمبود یا ترشح ناکافی هورمون جنسی پروژسترون، مصرف سیگار، الکل و قهوه، IUD ،اشعه درمانی، سموم محیطی، اختلالات خودایمنی، نقایص و چسبندگیهای رحمی، نقص رشد جنین، دیابت قندی کنترل نشده، عفونتهای ویروسی، پرکاری تیروئید، ضربه به شکم و بیکفایتی دهانه رحم که باعث شل شدن بدون درد دهانه رحم در سه ماهه دوم یا اوایل سه ماهه سوم و پاره شدن پردههای جنینی و خروج جنین نارس میشود. درمان در این مورد جراحی و بستن دهانه رحم است که بهتر است در هفته 14 تا 16 حاملگی انجام شود. یک هفته قبل و بعد از عمل، باید از نزدیکی جلوگیری شود.
شما میتوانید سوالات خود را از بهترین پزشکان متخصص بپرسید
انواع سقط
تهدید به سقط
در این نوع سقط، خونریزی داخل رحمی قبل از هفته بیستم حاملگی، بدون شل شدن دهانه رحم و خونریزی خفیف از واژن همراه یا بدون درد خفیف مانند قاعدگی وجود دارد. خونریزی ناشی از تهدید به سقط معمولاً اندک است و ممکن است طی چند روز تکرار شود. تهدید به سقط معمولاً با انقباض رحمی یا درد پشت آغاز میشود. در معاینه سرویکس بسته است و بافت دفعی دیده نمیشود. درمان در صورت خفیف بودن علائم شامل استراحت و دریافت مسکن است. در صورت شدید بودن علائم بیمار باید بستری شودو در زمان خونریزی شدید ختم حاملگی باید صورت گیرد.
سقط اجتنابناپذیر
هشداری تقریبا قطعی در مورد سقط است و همراه با درد و خونریزی، باز شدن دهانه رحم، درد شکمی و یا پارگی پردههای جنینی میباشد. درمان: اگر درد و خونریزی یا تب روی دهد، رحم باید تخلیه شود.
سقط عفونی
این سقط همراه با عفونت اعضای تناسلی است که همراه با ترشح بدبو از واژن، درد ناحیه لگن و شکم، حساسیت زیر ناف و تب است درمان آن تجویز آنتیبیوتیک و انجام کورتاژ است. این نوع سقط بسیار خطرناک است و گاهی سبب بدحال شدن بیمار و ایجاد شوک عفونی میگردد و باعث برداشتن رحم میشود.
سقط فراموش شده
به صورت مرگ جنین قبل از هفته بیستم حاملگی تعریف میشود. ممکن است خونریزی پس از مرگ جنین وجود داشته باشد. رحم رشد نکرده یا به تدریج کوچکتر میشود. باقی ماندن طولانی مدت محصولات حاملگی منجر به اختلالات انعقادی میگردد. درمان آن تخلیه رحم بوسیله کورتاژ یا شیافهای پروستاگلاندین است.
سقط ناقص
زمانی است که جفت و جنین کامل دفع نمیشوند و یا قسمتی از جفت باقی میماند. درمان آن تخلیه رحم است و در صورت تب باید آنتیبیوتیک شروع شود. سقطهای قبل از هفته دهم حاملگی معمولا کامل صورت میگیرد.
سقط خودبخودی عودکننده
زمانی که سه سقط یا بیشتر خودبخود قبل از هفته بیستم حاملگی یا زودتر اتفاق بیافتد.
موارد انجام سقط درمانی
انجام سقط از طریق طبی یا جراحی امکانپذیر است. در صورت بیماری قلبی پایدار و غیرقابل کنترل مادر، بیماری پیشرفته عروقی و سرطانهای دهانه رحم و در برخی از مشکلات جنینی سقط درمانی صورت میگیرد.
توجه مهم برای سقط جنین
به مادرانی که گروه خونی منفی و همسر آنان گروه خون مثبت دارند تا 72 ساعت پس از سقط باید آمپول رگام تزریق شود.
تکنیکهای جراحی سقط
متسع کردن دهانه رحم و تخلیه رحم، کورتاژ، باز کردن شکم و تخلیه رحم.
جهت تعیین زمان اقدام به بارداری مجدد با پزشک معالج خود مشورت کنید.
این مقاله خوب بود؟ 5
2