بیضه نزول نکرده یا بیضه نهفته
بیضهها داخل یک کیسه پوستی (اسکروتوم) قرار گرفتهاند. قبل از تولد، بیضهها در پائین شکم قرار دارند. درست قبل از تولد، بیضه ها به داخل اسکروتوم می آیند. اگر این اتفاق نیفتد، بیضه نزول نکرده یا نهان بیضگی گفته می شود که می تواند یک طرفه یا دوطرفه باشد. بعضی از اوقات، به دلیل مشکلی که قبل از تولد روی می دهد یک یا هر دو بیضه تکامل طبیعی ندارند. این حالت را فقدان بیضه می گویند.
تشخیص بیضه نزول نکرده
اغلب اوقات، پزشک در معاینه نوزاد متوجه این مشکل می شود. این حالت، در نوزادانی که نارس هستند (زودتر به دنیا آمده اند) بیشتر است.
درمان بیضه نزول نکرده
در اغلب موارد درمانی لازم نیست، چون بیضه ها در طی چند ماه پس از تولد، به داخل اسکروتوم می آیند. اگر این اتفاق نیفتد، درمان جراحی ضرورت دارد. جراحی باید در اولین زمان ممکن پس از ۶ ماهگی انجام شود. جراحی باید تا قبل از یکسالگی انجام شده باشد.
عوارض خطرناک بیضه نزول نکرده
- سرطان بیضه (نادر است)
- ناباروری
شما میتوانید سوالات خود را از بهترین پزشکان متخصص بپرسید
هیپوسپادیاس
در پسرهای مبتلا به این نقص، مجرای ادرار (اورترا) به طور طبیعی تشکیل نشده است. در نتیجه، سوراخ مجرا در محل طبیعی قرار نگرفته است. در آلت طبیعی، سوراخ مجرا در سر آلت قرار گرفته است. در هیپوسپادیاس، سوراخ مجرا پائین تر است. اگر این حالت شدید بوده و درمان نشود، می تواند سبب جریان غیرطبیعی ادرار شود. ناباروری از عوارض هیپوسپادیاس شدید است. پسرهایی که هیپوسپادیاس دارند بعضی از اوقات بیضه نزول نکرده نیز دارند.
تشخیص
پزشک، در معاینه پس از تولد متوجه این حالت می شود. در بعضی از موارد ممکن است پزشک درخواست آزمایش هورمونی یا بررسی ژنتیکی نماید. ممکن است سونوگرافی برای پیدا کردن محل بیضه درخواست شود.
درمان هیپوسپادیاس
همیشه درمان لازم نیست. پسرهایی که هیپوسپادیاس خفیف دارند اغلب طبیعی ادرار می کنند، گرچه ممکن است جهت جریان ادرار آنها کمی متفاوت باشد. در موارد شدید، درمان جراحی برای ایجاد سوراخی در محل طبیعی انجام می شود. این جراحی معمولا پس از ۶ ماهگی صورت می گیرد. بعضی از موارد، به بیش از یک عمل جراحی نیاز است. در پسرهایی که نیاز به جراحی دارند باید ختنه را به تعویق انداخت زیرا جراح می تواند در زمان عمل جراحی از پوستی که در حین ختنه برداشته می شود برای بازسازی استفاده کند.
از عوارض این عمل جراحی ممکن است ایجاد فیستول در محل ترمیم باشد که معمولا علت آن ایجاد سوراخ ناشی از خوب جوش نخوردن محل ترمیم است. عارضه دیگر تنگی است. هر دوی این عوارض، نیاز به عمل جراحی مجدد دارند.
این مقاله خوب بود؟ 2
1