بیماری شبکیه در نوزادان نارس
رتینوپاتی پرهمچوریتی (ROP) بیماری چشمی است که در نوزادانی که بسیار زود به دنیا می آیند یا بسیار کوچک هستند روی می دهد. در این حالت، عروق خونی اضافی به داخل چشم رشد می کنند. این عروق می توانند سبب آسیب بافت پشت چشم یا “شبکیه (رتین) ” شوند. این بخش از چشم دارای سلول هایی است که به نور واکنش نشان می دهند. آسیب شبکیه منجر به مشکلات بینایی و حتی نابینایی می شود. معمولا ROP با رشد نوزاد بهتر می شود اما در موارد شدید، ممکن است نیاز به درمان باشد.
نشانههای بیماری شبکیه در نوزادان
ممعولا نشانه ای ندارد. اگر نوزاد خیلی زود به دنیا آمده باشد یا خیلی کوچک باشد، پزشکان او را از نظر وجود علائم ROP معاینه می کنند.
تشخیص بیماری شبکیه در نوزادان
چشم پزشک نوزاد شما را معاینه می کند. ممکن است این بررسی تا ۸-۴ هفتگی لازم نباشد. پس از این معاینه، چشم پزشک چشمان او را هر ۳-۱ هفته معاینه می کند. پزشک سیر بیماری را از نظر کاهش یا افزایش شدت آن بررسی می کند. اگر بدتر شود، نیاز به درمان وجود دارد.
شما میتوانید سوالات خود را از بهترین پزشکان متخصص بپرسید
درمان بیماری شبکیه در نوزادان
بعضی از نوزادان مبتلا به رتینوپاتی نیاز به درمان ندارند. موارد شدید نیاز به درمان داشته و در صورت عدم درمان می تواند منجر به نابینایی گردد. معمولا روش “فتوکوآگولاسیون” برای درمان به کار می رود. در این روش، نور قوی لیزر برای تخریب عروق خونی اضافی به کار می رود. گاه، ROP شبکیه را به خارج از محل طبیعی آن می کشد. این حالت را “جدا شدن یا دکولمان شبکیه” می گویند. چشم پزشک می تواند با انجام عمل جراحی، شبکیه را در محل طبیعی خود قرار دهد. اگر چنین اتفاقی بیفتد، ممکن است فرزندتان نتواند از آن چشم به خوبی ببیند.
تاکنون، روش پیشگیری مناسبی یافت نشده است. اگر فرزندتان نیاز به معاینههای مکرر از نظر ROP دارد هرگز آنها را فراموش نکنید تا برنامه درمانی او به درستی انجام شود.
این مقاله خوب بود؟ 3
2