آرتریت روماتوئید چیست؟
آرتریت روماتوئید بیماری مزمنی است که بصورت طولانی مدت مفاصل را درگیر میکند و باعث درد تورم و محدودیت حرکتی در مفاصل میشود. این بیماری بیشتر مفاصل زانو، آرنج و مچ دست، و مفاصل بین بندهای انگشتان دست و پا را درگیر می کند.
علت بروز بیماری آرتریت روماتوئید
آرتریت روماتوئید یک بیماری خود ایمن است یعنی سیستم ایمنی بدن برعلیه خود بدن فعالیت و بافت ها را تخریب مینماید. هنوز به طور دقیق مشخص نشده که چه عاملی باعث می شود تا سیستم ایمنی بدن بر علیه بافت های خود بدن عمل کند، اما عوامل ژنتیکی و محیطی و هورمونی در این بیماری دخیل میباشند. پزشک از طریق پرسیدن شرح حال بیمار، معاینه و آزمایشات مختلف و عکسبرداری از مفاصل پی به این بیماری میبرد.
شما میتوانید سوالات خود را از بهترین پزشکان متخصص بپرسید
کاهش علائم آرتریت روماتوئید
علائم این بیماری را میتوان با دارو ها کاهش داد. تکات کلیدی زیر به افزایش سلامتی بیماران کمک شایانی میکند.
- روش زندگی صلاح خود را اصلاح نمایید.
- بین کارهای روزمره تعادل مناسب ایجاد کنید.
- استراحت و ورزش صحیح را فراموش نکنید. در مواقعی که بیماری فعال است باید بیشتر استراحت کرد و زمانی که شدت بیماری کم و یا خاموش است میتوان فعالیت های روزمره و نرمش و ورزشهای تقویت کننده عضلات را افزایش داد.
- از هر نوع استرس بپرهیزید.
- تغذیه مناسب داشته باشید از جمله: مصرف روغن ماهی، ویتامین D و قرصهای کلسیم، و عدم مصرف نوشابههای الکلی.
- از سیگار کشیدن خودداری کنید.
- در هنگام استفاده از داروهای کورتن، به نحوه صحیح استفاده از این داروها توجه کنید. به یا داشته باشید که نباید این داروها را خودسرانه کم و یا زیاد استفاده کرد و یا این داروها را قطع کرد. باید با معده پر و همراه با غذا خورده شود چون عوارض گوارشی و خونریزیهای گوارشی می دهد. علاوه بر مصرف کرتون، داروهای ضمیمه ای (مانند متوترکسات، هیدروکسی کلروکین،سولفاسالازین و …) نیز برای کنترل بیماری الزامیست.
- گاهی برای بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید به دلیل تغییر شکل مفاصل و محدودیت های حرکتی که دارند عمل جراحی و تعویض مفصل و استفاده از پروتز کاربرد دارد. توصیه می شود به طور دقیق داروهای تجویز شده ار مصرف نمایید تا از تغییر شکل مفاصل و یا ایجاد وابستگی به اطرافیان و یا نیاز به تعویض مفصل جلوگیری گردد.
این مقاله خوب بود؟ 2
1