علائم افت قند خون کودکان
- رنگ پریدگی
- عرق سرد
- لرزش دست
- طپش قلب
- اختلال حواس
- رفتار غیر طبیعی مثل تغییر شخصیت و خلق و خو، خیره شدن به یک جا، کز کردن در یک گوشه
- احساس گرسنگی شدید و درد معده
- سردرد
- احساس تکان خوردن در عضله،
- ضعف عضلانی، فلج شدن
- نابینائی، حرکات غیرطبیعی چشمها
- کابوس شبانه و سردرد صبحگاهی
- تشنج و اغماء
موارد ذکر شده از شایع ترین علائم افت قند خون به زیر محدوده نرمال هستند.
شما میتوانید سوالات خود را از بهترین پزشکان متخصص بپرسید
برای افت قند خون چکار کنیم؟
در صورت بروز علائم افت قند خون، باید فوراً قند خون اندازه گرفته شده و اگر کودک هوشیار بود و میتوانست بخورد، آب قند و ترجیحاً آب و پودر گلوکز به کودک داده شود.
اگر خوردن مختل بود بیهوش بود یا تشنج کرده است باید آمپول گلوکاگن تزریق شود و اگر در دسترس نبود محلول آب و گلوکز را بوسیله تنقیه یا انما، از طریق مقعد وارد روده نمنائید. در انتهای روده بزرگ رگهائی است که قند گلوکز را جذب میکند. به کودکی که در حال تشنج یا اغماء است از طریق خوراکی چیزی داده نشود زیرا وارد ریه شده و خفه میشود.
- تعریق تند شدن ضربان قلب لرزش
- تاری دید گرسنگی اضطراب سرگیجه
- عصبانیت یا افسردگی سردرد ضعف یا خستگی
علت افت قندخون کودکان یا قند خون پایین
- تزریق زیاد انسولین در کودکان دیابتی
- فراموش کردن یا به تاخیر انداختن و یا حذف غذاهای اصلی یا میان وعدههای غذایی
- افزایش فعالیت بدنی که همراه با مصرف غذای اضافی یا کاهش میزان انسولین نباشد.
- تهوع و استفراغ، بیاشتهایی و اسهال شدید یا ابتلا به عفونتها
درمان افت قند خون کودک
جهت بالا بردن سریع قند خون کودک باید یکی از مواد قندی سریعالاثر را مصرف کرد. این مواد عبارتند از: آب میوه، آب نبات، قند، یک قاشق عسل.
نکته مهم در درمان افت قند خون کودک این است که بعد از مصرف یکی از مواد قندی سریعالاثر باید یکی از قند های طولانی اثر زیر را نیز کودک مصرف کند. این مواد عبارتند از:
یک ساندویچ نان و پنیر، یک لیوان شیر و یک قطعه بیسکوییت، یک عدد میوه، یک وعده غذای کامل در صورتی که زمان مصرف وعده غذای اصلی است.
قندخون پایین + حال عمومی نسبتاً خوب = نان و بیسکوئیت یا وعده غذای اصلی قندخون پایین + حال عمومی بد = آب قند (5-3 حبه قند) یا عسل قندخون پایین + کوما یا تشنج = امپول گلوکاگون و در صورت عدم بهبودی مراجعه به بیمارستان |
پودر گلوکز را میتوان در آب حل کرد و یا محلول گلوکز تزریقی آماده را نیز میتوان بصورت خوراکی و یا اگر بیمار قادر به خوردن نبود بصورت انما یا تنقیه از راه مقعد استفاده کرد.
امپول گلوکاگن: برای کودکان زیر 20 کیلو نصف امپول و بالای 20 کیلو یک امپول کامل (مثل تزریق انسولین) به کودک تزریق کنید و سپس سریعا کودک را به نزدیکترین درمانگاه یا بیمارستان برسانید.
اگر قند خون کودک بیافتد و کودک هوشیار نباشد چه کنیم؟
در صورت خوابآلوده بودن یا عدم هوشیاری نباید هیچ چیزی را بصورت خورکی به بیمار بدهید. در این شرایط اولین قدم تزریق امپول گلوکاگن میباشد و سپس تنقیه پودر گلوکز توان میباشد. بعد از این سریعا بیمار را به نزدیکترین بیمارستان یا درمانگاه اورژانس برسانید.
این مقاله خوب بود؟ 51
3