درمان رتینوپاتی دیابتی
درمان رتینوپاتی دیابتی در بسیاری موارد بهمنظور بازگرداندن آسیب موجود در شبکیه نیست، بلکه هدف درمان، جلوگیری از ایجاد آسیب بیشتر است. عموماً جلوگیری از آسیب بیشتر شبکیه و مشکلات بینایی ناشی از آن موجب میشود که درمان جراحی کمتر استفاده شود. جراحی لیزر ممکن است برای حذف عروق خونی غیرطبیعی و توقف نشت مایعات از عروق خونی شبکیه استفاده شود. هنگامیکه خونریزی در چشم، زخم یا جدا شدن شبکیه مشاهده شود، ممکن است نیاز به تخلیه زجاجیه باشد؛ همچنین داروهایی وجود دارند که با تزریق به داخل چشم ممکن است، همراه با جراحی لیزر، مانع از رشد عروق جدید در شبکیه یا سایر قسمتهای چشم شوند.
شما میتوانید سوالات خود را از بهترین پزشکان متخصص بپرسید
نکات تغذیهای برای درمان رتینوپاتی دیابتی
این بسیار مهم است که بیماران رتینوپاتی دیابتی تمام تلاش خود را جهت کاهش و کنترل قند، فشار و کلسترول خون به کار ببندند. توجه به داروهای تجویز شده و همچنین رعایت برنامه تغذیه ای، ویژه بیماران دیابتی، که متخصصین تغذیه یا سایر افراد متخصص طراحی کردهاند، برای کنترل بیماری حائز اهمیت است.
آیا رتینوپاتی دیابتی خوب میشود؟
معمولاً پیشآگهی افراد با رتینوپاتی دیابتی غیر تکثیر شوند کاملاً خوب است، اما پیشبینی روند رتینوپاتی دیابتی تکثیر شوند از درجه اهمیت بیشتری برخوردار است؛ همچنین وجود بیماریهای دیگر و میزان توجه بیمار به درمان، پیشبینی هر دو نوع رتینوپاتی را تحت تاثیر قرار میدهد.
پیشگیری از ابتلا به رتینوپاتی دیابتی
پیشرفت بیماری رتینوپاتی دیابتی ممکن است با کنترل دقیق قند خون، کلسترول خون و فشارخون و همچنین با ورزش متوسط و ترک سیگار آهسته شود. همه بیماران دیابتی باید برای معاینات منظم چشم مراجعه کند و در صورت نیاز، جراحی لیزر را برای کاهش آسیب عروق شبکیه، انجام دهند. کنترل بسیار دقیق قند خون در پیشگیری از گسترش رتینوپاتی دیابتی در بین بیماران دیابتی نوع یک، بسیار حائز اهمیت است.
این مقاله خوب بود؟ 4
1