متخصصان ارتوپدی برای درمان بیماران خود هم اکنون از فنّاوری های نوین همچون جانشینی مفصل و آرتروسکوپی بهره می جویند که امکان مشاهده درون مفصل را فراهم میآورد.
درمان نیز طیفی وسیع از مشاوره تا درمان دارویی، گچ گیری، اسپلینت و تجویز ورزش، تغییر رژیم غذایی یا حتی جراحی را در بر می گیرد. در اغلب بیماری های مربوط به ارتوپدی امکان بیش از یک نوع درمان وجود دارد. متخصص ارتوپدی شرحی از چگونگی درمان برای بیمار ارائه خواهد کرد و او را در گزینش بهترین الگوی درمانی که به بازگشت وی به زندگی فعال و پویا بیانجامد، یاری می کند.
آرتروسکوپ چیست و چگونه کار میکند؟
اکنون فنّاوری در روش های پزشکی به حدی پیشرفت کرده است که در بسیاری جراحیهای ارتوپدی نیاز به برش مفصل و باز کردن کامل موضع برای جراحی نیست. اکنون امکان بهرهگیری از آرتروسکوپ های انعطاف پذیر و تشخیص و مکان یابی جراحت و ضایعه مفصل فراهم آمده است.
از آرتروسکوپ میتوان برای مشاهده درون بسیاری از مفاصل بدن استفاده کرد؛ به تعبیر دیگر جراح با آرتروسکوپ درون مفصل را می بیند و می کاود. از جمله مفاصلی که مورد آرتروسکوپی قرار می گیرند، می توان به زانو، شانه، مچ پا، مچ دست، آرنج و دیگر مفاصل اشاره کرد. جراحان حتی از آرتروسکوپ برای مشاهده و جراحی مفاصل کوچک فک بهره می گیرند.
شما میتوانید سوالات خود را از بهترین پزشکان متخصص بپرسید
در جراحی آرتروسکوپی، جراحان این ابزار را که قطری به اندازه مداد دارد، از مسیر برشی کوچک به طول 64/0سانتی متر درون مفصل جای میدهند.
درون آرتروسکوپ، فیبرهای نوری تعبیه شده اند که به یک دوربین ویدیویی متصل اند و تصویر حاصل از آن را حتی خود بیمار در صورت تمایل، می تواند بر صفحه تلویزیون ملاحظه کند. از طریق دو یا سه سوراخ با قطری مشابه، جراح دیگر ابزارهای مورد نیاز خود را به درون مفصل می راند و بدین ترتیب، قادر به دستکاری و ترمیم اجزایی است که ترمیم پذیرند.
این جراحی باید در اتاقی صورت پذیرد که حداکثر امکانات سترون سازی در آن وجود دارد، یعنی اتاق عمل جراحی استاندارد، لیکن این جراحی، نوعی عمل سرپایی محسوب می شود و از این رو می توان بیمار را معمولاً یک ساعت پس از جراحی و همان روز عمل مرخص کرد.
در روش آرتروسکوپی، به بی هوشی و بی حسی نیاز است که ممکن است بی هوشی عمومی، اپیدورال یا موضعی استفاده شود و البته دو روش بی هوشی اول ارجح اند. در روش اپیدورال این امکان وجود دارد که بیمار، مراحل جراحی را در صورت تمایل بر صفحه تلویزیون مشاهده کند. در غالب موارد برای بازگرداندن انعطاف پذیری و قدرت مفاصل و پیشگیری از کاهش توده عضلانی، فیزیوتراپی پس از عمل، ضروری است.
این مقاله خوب بود؟ 2
2