هپاتیت D نوعی از انواع بیماری هپاتیت بوده که توسط ویروس هپاتیت D ایجاد میشود. این بیماری در افرادی که مبتلا به هپاتیت نوع B هستند، رخ میدهد. این ویروس میتواند به صورت همزمان با عفونت ویروس هپاتیت B فرد را درگیر کند و یا پس از آن که فرد به عفونت ویروس هپاتیت B آلوده شد، عفونت ویروس هپاتیت D نیز در آن ایجاد میشود. در هر حال این بیماری خطرناک بوده و باید در زمانی کوتاه برای درمان آن اقدام نمود.
افرادی که به هر دو نوع عفونت ویروس هپاتیت B و D آلوده باشند، احتمال ابتلا به بیماری مزمن کبدی در آنها بیشتر است. در صورت این اتفاق بیماری بسیار خطرناک خواهد بود. ویروس هپاتیت D به تنهایی نمی تواند بیماری ایجاد کند و این امر توسط ویروس هپاتیت B امکان پذیر میشود.
برای تشخیص این بیماری و به منظور جلوگیری از پیشرفت آن باید به پزشک متخصص مراجعه نمود و با انجام ازمایشهای مربوطه از وجود ویروس هپاتیت D اطلاع حاصل کرد.
شما میتوانید سوالات خود را از بهترین پزشکان متخصص بپرسید
برای تشخیص ویروس هپاتیت D میزان پادتن ی که علیه ویروس ساخته میشود، تعیین میگردد. در این آزمایش نمیتوان عفونت همزمان حاد یا عفونت مضاعف را تا زمانی که علائم اولیه ظاهر شدهاند، مشخص کرد. پادتنی که علیه ویروس هپاتیت D تولید میشود، 30 روز بعد از ظهور علائم اولیه یافت میشود. چنانچه زودتر از این زمان اقدام شود، پادتن وجود نخواهد داشت.
امکان شناسایی ویروس تا همین اواخر فقط با آزمایش یک نمونه کوچک از بافت کبد امکانپذیر بود. اما امروزه دانشمندان آزمونی را برای خون به وجود آوردهاند که باعث تشخیص آسانتر و سریع تر ویروس هپاتیت D شده است. زمانی که ویروس هپاتیت D وجود داشته باشد، آنزیمهای کبد به طور غیر طبیعی در خون افزایش پیدا میکنند.
بیمارانی که مبتلا به عفونت همزمان هستند، میزان آنزیم در آنها در دو زمان به اوج خود میرسد:
- زمانی که عفونت به ویروس هپاتیت B شروع میشود.
- دیگری در زمانی که عفونت ویروس هپاتیت D ایجاد میگردد.
این مقاله خوب بود؟ 2
1