بیماری هپاتیت D جدی و خطرناک بوده که در مبتلایان به عفونت ویروس هپاتیت B ایجاد میشود. ویروس هپاتیت D میتواند به صورت همزمان با ویروس هپاتیت B فرد را درگیر کرده و عفونت ایجاد کند. بیمارانی که به هر دو نوع عفونت مبتلا شده باشند، احتمال بیشتری دارد که به بیماری مزمن کبدی نیز دچار شوند.
در این شرایط بیماری خطرناکتر و وخیمتر خواهد بود. با آگاهی از علائم و نشانههای هپاتیتD میتوان برای درمان بیماری سریعتر اقدام نمود. در ادامه مطلب به علائم و نشانههای هپاتیت D خواهیم پرداخت.
ویروس هپاتیت D ذره ویروسی ناقص و کوچکی است که به تنهایی نمیتواند عفونت ایجاد کند. در حقیقت ویروس هپاتیت B پوششی روی ذره ویروس هپاتیت D ایجاد میکند. در بیمارانی که به نوع مزمن ( طولانی مدت) هپاتیت B مبتلا هستند، ویروسهای B و D ترکیب شده و در سراسر کبد التهاب ایجاد میکنند. این مسئله باعث از بین رفتن سلولهای کبد میشود.
برای مشاوره با متخصص به بخش ویزیت انلاین مراجعه نمایید
در این مرحله بافت فیبروزی جایگزین شده و سیروز کبدی رخ میدهد. زمانی که عفونت با ویروس B و D به طور همزمان در فرد رخ میدهد، به آن عفونت همزمان میگویند. در این حالت امکان بهبودی برای بیمار وجود خواهد داشت. ۲ تا ۵ درصد این بیماران، حاملین مزمن خواهند شد.
حاملین مزمن افرادی هستند که ویروس در خون آنها بعد از شروع عفونت، بیشتر از ۶ ماه باقی بماند. احتمال دارد ویروس هپاتیت D عملاً مانع تکثیر ویروس هپاتیت B شود. در حقیقت ویروس هپاتیتB به تنهایی بیشتر در کبد تکثیر خواهد شد تا زمانی که به صورت همزمان با ویروس هپاتیت D باشد. در این حالت احتمال عفونت مزمن کمتر خواهد بود.
چنانچه فرد ابتدا به عفونت ویروس هپاتیت B دچار شده باشد و سپس عفونت با ویروس هپاتیت D در آن رخ دهد، به آن عفونت مضاعف میگویند. عفونت مضاعف بسیار خطرناک بوده و حدود یک دوم تا دو سوم این بیماران دچار هپاتیت حاد (بیماری با علائم خفیف شبیه آنفولانزا) وخیم میشوند.
زمانی که در سلولهای کبد مقدار زیادی از ویروسهای هپاتیت B وجود داشته باشد، ویروس هپاتیت D به صورت فعال تکثیر میشود. در این حالت عفونت شدید شده و نارسایی کبد بسیار شایع است. با این حال در بیماران مبتلا به عفونت مضاعف خطر سرطان کبد کمتر از بیمارانی است که به هپاتیت B به تنهایی مبتلا هستند.
اولین نشانههای این بیماری مانند دیگر انواع هپاتیت شامل تهوع، کاهش اشتها، درد مفاصل و خستگی و گاهی تب است. کبد نیز بزرگ شده و درد زیادی در بخش فوقانی سمت راست شکم ایجاد میکند. سپس ممکن است یرقان نیز در بیمار بروز کند و موجب زرد شدن رنگ پوست و سفیدی چشمها شود. این مسئله به علت عدم توانایی کبد در دفع برخی رنگدانهها مانند رنگدانه بیلی روبین است.
این مقاله خوب بود؟ 4
1