یبوست یکی هزاران عوارضی است که سبک جدید زندگی بر ما تحمیل کرده است. طبق مطالعات انجام شده، نزدیک به 2درصد از جوامع امروزی با یبوست دست و پنجه نرم میکنند و به طبع، در زمره اختلالاتی قرار میگیرد که دستگاه گوارش را تحت و شعاع قرار میدهد.
امروزهروز، یبوست گرچه اختلالی شایع و آشنا است اما از اختلالاتی است که میتواند سلامت انسان را به خطر بیاندازد. بر این اساس تاثیر بسزایی بر زندگیِ روزمره افراد گذاشته و به دنبال آن، هزینه گزافی برای درمان، نیازمند است.
اگر چه یبوست، اختلالی نام آشنا است و شاید ابتلا به چنین اختلالی، چندان هائز اهمییت به چشم نرسد، اما نباید آن را دستکم گرفت و مهمتر از آن، اینکه یبوست، رابطه مستقیم با شیوه زندگی و رژیم غذایی ما دارد و فراموش نکنیم که یبوست و چاقی، بایکدیگر رابطه ای بسیار نزدیک دارند.
یبوست، درواقع بیماری نیست، بلکه جزء علائم بیماری به شمار میرود و به حالتی میگویند که در آن، سرعت حرکات دستگاه گوارش از جمله حرکات دودی معده و رودهها، بسیار پایین تر از حالت طبیعی آن باشد که همین مساله باعث سفت و فشرده تر شدن مدفوع، از حالت طبیعی آن میشود که با دفع سخت و دردآور، همراه است. یبوست میتواند در پی آسیب های وارد شده بر دستگاه گوارش از جمله آسیب مکانیکی و یا بروز اشکال در سیستم عصبی دستگاه گوارش ایجاد و حالتی حاد و مزمن را به وجود آورد.
باید توجه کرد که یبوست، از شایعترین علائمی است که در بیماریهای گوارشی و در هر گروه سنی، به چشم میخورد. در برخی شرایط مانند دوران بارداری -به دلیل فعالیت هورمونی- یبوست قابل پیشبینی است و یا حتی با افزایش سن که با کاهش فعالیت دستگاه گوارش همراه است نیز، یبوست قابل پیشبینی است اما در کل، بروز یبوست از علت مشخصی پیروی نمیکند. بیش از حد ادامه پیدا کردن یبوست ممکن است باعث بروز انسداد روده، نیاز دائم به مسهل، بواسیر، فتق و حتی التهاب همراه با زخم روده بزرگ (کولیت انقباضی) را در پی داشته باشد اما در کل، به ندرت حیات فرد را به خطر میاندازد.
این مقاله خوب بود؟ 2
1