بیماری هپاتیت c نیز مانند دیگر انواع هپاتیت باعث التهاب کبد میشود. عامل این بیماری ویروس هپاتیت c است که در این دو حالت حاد و مزمن در بیمار بروز میکند.
ویروس هپاتیت c ممکن است سالها بدون علائم در بدن فرد حضور داشته باشد و شخص بدون آگاهی حامل ویروس بوده و ناقل آن خواهد بود. در برخی موارد، بیمار پس از سالها دچار بیماری به صورت مزمن شده و در نهایت احتمال دارد به سرطان کبد مبتلا شود.
برای تشخیص بیماری هپاتیت c یکسری آزمایشهای مرتبط باید صورت بگیرد.
اگر فردی اخیراً در تماس با خون آلوده قرار داشته و دچار یرقان شده است، مشکوک به بیماری هپاتیت c خواهد بود.
در زمانی که ویروس هپاتیت c وارد بدن میشود، پادتنی به نام ایمونوگلوبولین G علیه ویروس ساخته میشود. در آزمایش خونی که برای تشخیص هپاتیت c انجام میپذیرد، وجود پادتن ایمونوگلوبولین G در خون تعیین میشود.
باید دقت زیادی برای انجام این آزمایش صورت بگیرد زیرا اغلب به مدت دو الی سه ماه بعد از عفونت، این آزمایش مثبت خواهد شد.
برای مشاوره با پزشک متخصص به بخش ویزیت آنلاین مراجعه نمایید
در این نوع آزمایش فقط مشخص میشود که فرد تاکنون به ویروس هپاتیت c آلوده شده است یا خیر.
و وجود یا عدم وجود ویروس در بدن تعیین نمیگردد. آزمایشات دیگری نیز وجود دارد که حاملین را مشخص میکند، اما تعیین این مسئله به آزمایشهای خاص نیاز دارد و هزینههای زیادی نیز در بر خواهد داشت.
همچنین آزمایشهای سادهتری هم میتوان به منظور تعیین مقدار رنگدانه بیلی روبین در خون بیمار انجام داد.
علاوه بر این با تعیین میزان پروتئین و آنزیمهایی که در کبد ساخته میشود، میتوان متوجه عملکرد صحیح کبد شد. میزان بالای آنزیمها در کبد نشانه التهاب کبد و اختلال در کارکرد طبیعی آن است. هرچه سطوح آنزیمی در کبد بیشتر باشد نمایانگر وخامت بیماری است.
این مقاله خوب بود؟ 2
1