بیماری هپاتیت انواع مختلفی دارد و عامل ایجاد آن ویروس است. همه انواع ویروس هپاتیت باعث التهاب کبد میشوند. در این میان هپاتیت c یکی از بیماریهای خطرناک بوده که توسط ویروس هپاتیت c ایجاد میگردد. به دلیل آن که هنوز واکسن اختصاصی برای این بیماری تهیه نشده است، شیوع بالایی داشته و متاسفانه افراد بسیاری در سراسر جهان با این بیماری درگیر هستند. با این وجود راهکارهای درمانی برای هپاتیت c وجود دارد و می تواند تاثیر زیادی در کاهش روند بیماری داشته باشد. در ادامه مطلب به نحوه درمان هپاتیت c میپردازیم.
بیماران مبتلا به هپاتیت c که بهبودی سریع ندارند باید به متخصص بیماریهای کبد یا بیماریهای عفونی مراجعه کنند. این بیماران باید از مصرف الکل پرهیز کرده و رژیم غذایی کم چرب و متعادل داشته باشند.
افراد مبتلا به هپاتیت c همچنین از مصرف داروهایی که به کبد آسیب میرساند باید خودداری کنند. استراحت بیمار نیز باید متناسب با میزان خستگی و احساس ضعف آن باشد.
برای مشاوره با پزشک متخصص به بخش ویزیت آنلاین مراجعه نمایید
دارو های هپاتیت c
امروزه با تولید یکی از پروتئینهای بدن به نام اینترفرون آلفا توسط مهندسی ژنتیک، بهبودی بسیاری از بیماران مبتلا به هپاتیت c امکان پذیر است. این پروتئین میتواند باعث بهبود عملکرد کبد و کم شدن علائم عفونت شود. با این حال همه بیماران به درمان با این پروتئین پاسخ نداده و برای آنها مفید نبوده است. حتی برخی اینترفرون را دریافت کرده ولی تاثیری در آنها مشاهده نشده است.
از عوارض جانبی این درمان تب و علائمی شبیه به آنفولانزا است. نیمی از بیماران به استفاده از میزان بالای آن در شش ماه پاسخ مثبت دادهاند. در این بیماران که به خوبی به این درمان پاسخ میدهند، پس از قطع دارو بیماری عود میکند. در حال حاضر بررسیهای بیشتر روی داروهای جدید که به تنهایی و یا در کنار اینترفرون عمل میکند، ادامه دارد.
پیوند کبد
زمانی که تمام کبد یا قسمت زیادی از آن بر اثر ویروس هپاتیت c از بین میرود، تنها امید به زندگی پیوند کبد است. اما در عین حال کبد جدید نیز معمولا در اثر وجود ویروس هپاتیت c، آلوده به ویروس خواهد شد. در بیماران مبتلا به هپاتیت c نارسایی کبد کمتر از بیماران مبتلا به هپاتیت B است.
این مقاله خوب بود؟ 4
2