به التهاب کبد هپاتیت گفته میشود که ممکن است عوامل متعددی باعث بروز آن شوند. اما اصلیترین عامل، ویروس هپاتیت است که انواع مختلف دارد. هپاتیت آ توسط ویروس ایجاد میشود و عموماً از طریق خوردن و نوشیدن غذا و آب آلوده به مدفوع فرد مبتلا، فراگیر شده و منتقل میگردد. همچنین از طریق تماس با فرد آلوده و در مواردی از طریق تماس جنسی نیز منتقل میشود. هپاتیت آ عموما خطرناک نیست و به سیروز کبدی و هپاتیت مزمن تبدیل نمیشود.
از علائم بارز هپاتیت آ میتوان به موارد زیر اشاره کرد
تهوع،
بی اشتهایی،
خستگی،
استفراغ،
تب خفیف
و درد شکمی به خصوص در قسمت بالا و راست شکم
علائم هپاتیت آ اکثراً در کودکان بسیار خفیف بوده و گاهی بدون علائم است ولی معمولاً در بزرگسالان دارای علائمی با شدت زیاد است.
وجود نشانههایی شبیه به آنفولانزا در کنار یرقان، از علائم هپاتیت آ است و میتوان برای تشخیص دقیق به پزشک مراجعه نمود. زمانی که علائم برای اولین بار ظاهر میشود هیچ دارو و پادزی در کوتاهتر کردن دوره عفونت تاثیری ندارد.
در این حالت بیمار باید استراحت کند و از رژیم غذایی مناسب بهره بگیرد. بیمار باید از نوشیدن الکل و یا داروهایی که برای کبد مضر هستند خودداری کند. در صورت سلامتی کامل، بیمار میتواند با وجود اندک زردی به محل کار یا مدرسه برگردد.
برای مشاوره با پزشک به بخش ویزیت آنلاین مراجعه نمایید
بیشتر بیماران مبتلا به هپاتیت حتی در موارد شدید، بعد از ۲ الی ۳ هفته بهتر میشوند و بهبودی کامل خود را بعد از ۴ الی ۸ هفته به دست میآورند. افرادی که به هپاتیت آ مبتلا میشوند پس از بهبودی، دیگر حامل ویروس نبوده و برای تمام عمر نسبت به این ویروس ایمن میگردند.
این مقاله خوب بود؟ 4
2