از انجا که بیماری هاری کشندگی بسیار زیادی دارد پیشگیری از تماس با آن میتواند خیلی کمک کننده باشد
برای پیشگیری از هاری در محیط هایی که احتمال تماس انسان و حیوان وجود دارد باید نکات زیر مورد توجه قرار بگیرد:
- در صورت داشتن حیوان خانگی باید حیوان را علیه هاری واکسینه نمود. واکسن یادآور هر ۶ ماه یکبار برای حفظ ایمنی باید دوباره تکرار شود.
برای مشاوره با پزشک به بخش ویزیت آنلاین مراجعه نمایید - از نوازش و لمس حیوانات وحشی هر چقدر هم دوست داشتنی باشند، باید خودداری نمود.
زمانی که حیوانی مریض یا بی تحرک است و یا دارای رفتار غیر عادی بوده و ترس طبیعی از انسان نشان نمی دهد، نباید آن را لمس کرد.
این علائم می تواند نشانه ی هاری باشد. چنانچه حیوانات شبزی مانند راسو و راکون فعالیت روزانه داشته باشند مشکوک بوده و باید از آنها دوری کنید. - در درگیری و نزاعهای بین حیوانات نباید دخالت کرد.
- اگر حیوان خانگی با حیوانی وحشی در تماس بوده است به علت انتقال هاری از طریق بزاق و به منظور پیشگیری از آن باید تا زمان اطمینان از عدم هاری از دستکش استفاده نمایید.
- برای درها و پنجره ها توری مناسب بگذارید. در برخی موارد جانور آلوده مانند خفاش از محلهای محافظت نشده، وارد میشود و به افراد حمله کرده و باعث بیماری هاری در فرد شده است.
- مراکز بهداشتی استانی و یا محلی باید درباره اطلاعات مربوط به شیوع هاری در منطقه مورد مشاوره و آگاهی قرار بگیرند.
- افراد در مشاغلی که اغلب با حیوانات اهلی ایمن نشده و یا حیوانات وحشی سر و کار دارند باید برای پیشگیری علیه هاری واکسینه شوند.
- گازگرفتگی موش، موش صحرایی و سنجاب به ندرت نیاز به پیشگیری از هاری دارد زیرا این جانوران در صورت تماس با حیوان هار بزرگتر می میرند و ناقل نخواهند بود اما در صورت لزوم باید پیشگیریهای لازم انجام بگیرد.
- در صورتی که قصد مسافرت دارید بهتر است از میزان شیوع هاری در منطقه اطلاع پیدا کنید زیرا حالی در برخی مناطق و کشور ها شایع تر است.
این مقاله خوب بود؟ 3
2