مراقبت های دوران بارداری، نقشی بسیار مهم و حیاتی در سلامت جنین دارد و باید توسط والدین بسیار جدی محسوب شوند.
تغذیه و دارو در بارداری
مادر باردار باید وعده های غذایی مناسب، مغذّی، مرتب و کم حجم داشته باشد. بسیاری از پزشکان مصرف ویتامین های دوران بارداری را همچون فولیک اسید و مکمل آهن توصیه می کنند.
برای مشاوره با متخصص زنان و زایمان به بخش ویزیت آنلاین مراجعه نمایید
هیچ گونه دارویی (حتی داروی بدون نیاز به نسخه و تجویز پزشک) نباید مصرف شود مگر تحت نظارت پزشک. علت این امر، احتمال انتقال دارو از طریق جفت به جنین در حال رشد است. مضر بودن برخی داروها برای جنین به اثبات رسیده است ولی این به این معنا نیست که سایر داروها (به خصوص در ماه های اول بارداری) کاملاً بی خطر هستند.
داروهایی که در سه ماهه اول بارداری مصرف شده اند، ممکن است آثار بدی در شکل گیری طبیعی اندام های جنین داشته باشند و منجر به نقایص مادرزادی شوند. مصرف دارو در ماههای بعدی، میتواند موجب کاهش رشد جنین و یا آسیب رسیدن به برخی بافت های ویژه جنینی از جمله دندانها شود.
برای افزایش احتمال داشتن نوزادی سالم، فرد باردار، حتما باید از این موارد اجتناب کند:
استعمال دخانیات؛
مصرف مشروبات الکلی؛
مصرف مواد مخدر؛
مصرف زیاد کافئین؛
مصرف شیرین کننده های مصنوعی.
بارداری، وضعیتی طبیعی است که در صورت مراقبت مادر از خود و دریافت مراقبتهای مناسب و کافی دوران بارداری، معمولاً با احساس ناراحتی زیادی، همراه نیست.
و کلاس های آموزشی زایمان برای زوج ها به آن ها کمک میکند تا آمادگی لازم را برای گذراندن مرحله زایمان و وضع حمل، به دست آورند.
این مقاله خوب بود؟ 4
2