بارداری در زنان همراه با علائمی است که میتواننند طبیعی یا غیر طبیعی باشند از انجا که علائم غیر طبیعی میتوند زنگ خطری برای سلامت جنین و مادر باشد دانستن علائم طبیعی بارداری و افتراق انها از علائم غیر طبیعی بسیار با اهمیت است
در سه ماهه دوم بارداری (بین ۱۳ تا ۲۸ هفتگی) علائم ظاهری بارداری نیز کاملاً آشکار می شوند و بزرگ شدن رحم، کاملاً مشهود است.
نوک سینه ها درشت تر و تیره تر می شود.
رنگ پوست نیز ممکن است تیره تر شود.
بعضی از زنان در این دوره احساس گُرگرفتگی و گرما می کنند.
اشتها ممکن است افزایش پیدا کند.
اغلب زنان قبل از اتمام هفته بیست و دوم، متوجه حرکت بچه می شوند.
در سه ماهه دوم بارداری، معمولاً حالت تهوع و استفراغ برطرف می شود و زن باردار وضعیت جسمی بهتری، توأم با انرژی بیشتر پیدا میکند. ضربان قلب و حجم خون بدن نیز افزایش می یابد.
برای مشاوره با متخصص زنان و زایمان به بخش ویزیت آنلاین مراجعه نمایید
در سه ماهه سوم بارداری (یعنی ۲۹ تا ۴۰ هفتگی) بسیاری از زنان، طیفی از علائم مشابه را تجربه میکنند که شامل ظاهر شدن خطوط کشیدگی و ترک های پوستی در ناحیه شکم، سینه و روی ران ها است و حتی پدید آمدن یک خط سراسری تیره از ناف تا عانه نیز مشاهده میشود.
مایع رقیقی ممکن است از نوک سینه ها ترشح شود.
بسیاری از زنان باردار، احساس گرمای شدید میکنند، دچار تعرق زیاد می شوند و به طور کلی نمی توانند احساس آرامش کنند.
چنانچه جنین پرتحرک باشد، ضربه های ناشی تحرک او، میتواند دردهای لحظه ای شدیدی در ناحیه شکم مادر ایجاد کند.
درد در ناحیه پایینی کمر نیز معمول است.
تنش و فشار ناشی از افزایش وزن، نیاز مادر باردار به استراحت را افزایش میدهد.
در این دوره بارداری انقباضات رحمی نیز ممکن است تشدید شوند.
در حدود هفته سی و ششم بارداری اول (در بارداری های بعدی به تعویق می افتد) سر بچه به سمت داخل لگن نزول می کند و وارد لگن میشود. این امر، موجب کاهش فشار ناحیه بالای شکم و ریههای مادر میشود و تنفس او را تسهیل می کند. در عین حال، این وضعیت جدید، فشار بیشتری را بر مثانه، وارد میآورد که ممکن است باعث تکرر ادرار در مادر شود.
زن معمولاً در طول بارداری 7/12 کیلوگرم وزن اضافه می کند که ۷۰ درصد آن در طول 20 هفته آخر بارداری اضافه می شود. هر نوزاد سالم و رسیده، در زمان تولد حدود 4/3 کیلوگرم وزن دارد و مجموع وزن جفت و مایع آمنیوتیک نیز حدود 3/1 کیلوگرم خواهد بود. بقیه افزایش وزن در خلال بارداری، اغلب مربوط به احتباس مایعات و تجمع چربی در بدن زن است.
برای دانستن علائم غیر طبیعی و نشانه های خطر در بارداری ادامه مقاله را مطالعه نمایید
این مقاله خوب بود؟ 4
2