افسردگی فصلی: برخی افراد از علائم افسردگی ناشی از تغییر فصل در پاییز و زمستان رنج می برند، علائمی که در فصل های دیگر مانند بهار و تابستان فروکش کرده و دیده نمیشوند. این علائم، افسردگی وابسته به فصل (افسردگی فصلی) نام دارند.
در واقع اختلال افسردگی وابسته به فصل به اختلال های روانی گفته میشود که به علت تغییرات طول مدت روز در فصل های متفاوت به وجود می آید.
علت افسردگی فصلی:
از آنجا که نور خورشید در فصل های گوناگون می تواند روی فعالیت جانوران آثار متفاوتی داشته باشد (مانند خواب زمستانی و دوره های باروری) افسردگی فصلی هم ممکن است ناشی از تغییرات طول روز و شدت نور در فصول گوناگون باشد.
همچنین افسردگی در فصل پاییز و زمستان مربوط به ترشح هورمون ملاتونین است که «هورمون وابسته به خواب» نیز نام دارد و در تاریکی و هنگام خواب شبانه، بیشترین میزان ترشح از مغز را دارد.
شایع ترین ماههایی که می تواند منجر تغییرات فصلی و افسردگی شود، دی و بهمن است و بیشتر افراد مبتلا را خانم های جوان تشکیل میدهند.
علائم و درمان افسردگی فصلی:
در این اختلال، علائم شایع افسردگی به صورت تغییرات خلق و خوی فرد، پرخوری، افزایش وزن و افزایش میزان خواب، دیده میشود، همچنین تمایل به مصرف مواد غذایی قندی و نشاستهای افزایش مییابد.
محققان دریافته اند که نوردرمانی (فتوتراپی) میتواند از ترشح بیش از حد ملاتونین در بدن، جلوگیری کند. اغلب افراد به این درمان پاسخ میدهند. و شیوه درمانی به صورت استفاده به مدت ۳۰ دقیقه الی دو ساعت در روز است.
شما میتوانید سوالات خود را از بهترین پزشکان متخصص بپرسید
این مقاله خوب بود؟ 3
2