درمان افسردگی :
دو روش اساسی برای کمک حرفه ای به بیماران افسرده وجود دارد که شامل موارد زیر می باشند
روان درمانی :عبارت است از درمان بیماری های روانی و هیجانی با استفاده از صحبت، گفتگو و مشاوره .در این روش دارو مصرف نمی شود.
دارو درمانی (سایکوفارماکولوژی :)عبارت است از استفاده از دارو برای این مشکلات .
این دو روش می تواند به تنهایی یا بایکدیگر مورد استفاده قرار گیرند
افسردگی از جمله اختلالاتی است که برای آن درمان های موثری وجود داردو معمولا هر چه زودتر درمان شروع شود ،اثربخشی آن هم بیشتر خواهد بود. به طور کلی می توان درمان های افسردگی را به دو طبقه دارودرمانی و درمانهای روان شناختی تقسیم کرد.
بررسی ها نشان می دهد که ترکیب این دو نوع درمان بویژه برای افسردگی های متوسط و شدید، بهترین نتیجه رابه همراه دارد.
شما میتوانید سوالات خود را از بهترین پزشکان متخصص بپرسید
1-دارو درمانی :
داروهای مختلف برای درمان افسردگی وجود دارد که معمولا روی انتقال دهنده های عصبی سروتونین و نوراپی نفرین اثر می گذارند و با افزایش سطح آنها در مغز، موجب کاهش علائم افسردگی می شوند.
نکته مهم در مورد تمام داروهای ضد افسردگی این است که آنها حداقل باید بین 6-2هفته مصرف شوند تا اثر کامل خود را بگذارند. علاوه براین تنظیم مقدار دارو و همچنین قطع دارو حتما باید توسط پزشک انجام شود.
اگرچه ضدافسردگی ها اعتیاد آور نیستند ولی قطع ناگهانی آنها ممکن است موجب علائم محرومیت و یا عود افسردگی می شود. گاهی لازم است کسانی که افسردگی مزمن یا عود کننده دارند به مدت طولانی دارو مصرف کنند.
. دو دسته دارویی مهم در درمان افسردگی عبارت است از :
1. داروهای بازدارنده بازجذب سروتونین ( SSRI) و
2.بازدارنده بازجذب سروتونین و نوراپی نفرین (SNRI)
این داروها از جدید ترین داروهای ضدافسردگی هستند که به دلیل اثربخشی بالا و عوارض جانبی کم محبوبیت زیادی دارند . SSRI ها با بازداری جذب مجدد سروتونین باعث افزایش میزان آن در مغزمی شوند.
فلوکستین ( پروزاک)، سرترالین(آسنترا)، پاروکستین(پکسل) و سیتالوپرام ازجمله مشهورترین اینداروها هستند.SNRIها مانع جذب مجدد سروتونین و نوراپی نفرین شده و از این طریق میزان این دو ماده شیمیایی را درمغز افزایش می دهند. ونلافاکسین و دالوکستین از جمله این داروها محسوب می شوند.
اگرچه این دو دسته دارویی عوارض جانبی کمتری نسبت به دارو های قدیمی تر دارند ولی گاهی موجب سردرد، بیخوابی، تهوع، مشکلات گوارشی و مشکلات جنسی می شود که معمولا پس از گذشت زمان رفع می شوند.
داروهای سه حلقه ای ( TCA)- داروهای سه حلقهای که معروف ترین آنها ایمی پرامین و نورتریپتیلین هستند در درمان افسردگی موثرند ولی امروزه به دلیل عوارض جانبی بالایی که دارند چندان مورد استفاده قرار نمی گیرند. این داروها برای کسانی که بیماری قلبی دارند ، مضر است و در افراد مسن نیز ممکن است باعث گیجی شود. سایر عوارض جانبی این داروها شامل خواب آلودگی، خشکی دهان و افزایش وزن است.
2-روان درمانی:
انواع مختلف روان درمانی ها می تواند به درمان افسردگی کمک کند. روان درمانی برای افسردگی های خفیف، خط اول درمان محسوب می شود ولی در افسردگی های متوسط و شدید به تنهایی کافی نیست و حتما باید با دارودرمانی همراه باشد.
روان درمانی ها روی عوامل اجتماعی و روان شناختی موثر در بروز افسردگی تاثیر می گذارند و از این طریق به بهبود افسردگی کمک می کنند.
درمان های روانی اجتماعی در افسردگی های خفیف در خط اول درمان قرار دارند ولی در افسردگی های متوسط و شدید، ترکیب دارو درمانی و روان درمانی موثرترین رویکرد در درمان افسردگی است
این مقاله خوب بود؟ 4
1