ایجاد واریس در سیاهرگ های مقعد را بواسیر گویند. بواسیر یا هموروئید، شایع ترین بیماری مقعد است و نیمی از افراد جامعه اعم از زن و مرد، تا سن ۵۰ سال، ابتلا به بواسیر را تجربه میکنند.
اگر به هر علتی، بیش از حد به بخش انتهایی راست روده (رکتوم) و ناحیه مقعد فشار وارد شود، سیاهرگهای این ناحیه به طور غیرطبیعی، متورم میشوند.
بیست و پنج میلی متر انتهایی کولون (روده بزرگ)، مجرای مقعد نام دارد.
مجرای مقعد با شبکهای از سیاهرگ های کوچک پوشیده می شود که زیر سطح بافت پوشاننده هستند. افزایش فشار درون لگن در برخی رویدادها از قبیل زور زدن برای بیرون راندن مدفوع (به خصوص در مبتلایان به یبوست) و نشستن طولانی مدت، ممکن است با همان سازوکار بروز واریس در عروق سطحی و عمقی پا، باعث تجمع و ماندن خون درون وریدها و بزرگی آن ها شود.
این وریدها که هم متورم و هم کج و معوج میشوند، لایه های متورم بافتی را زیر مخاط شکل میدهند که بواسیر یا هموروئید نام دارند. مدفوع فشرده ممکن است بواسیر را تحریک کند و آن را از مجرای مقعد به سمت بیرون براند.
شما میتوانید سوالات خود را از بهترین پزشکان متخصص بپرسید
شیوع بواسیر :
میزان ابتلای مردان و طول مدت ابتلای آنان نسبت به زنان بیشتر است. زنان به خصوص در اواخر دوران بارداری و پس از زایمان، استعداد ابتلای بیشتری دارند. احتمالاً مهم ترین عامل بروز این اختلال، نبود فیبر در رژیم غذایی جدید شهرنشینان است.
خطرات و عوارض بواسیر :
تمام بواسیر ها ممکن است بر اثر آسیب ناشی از مواد مدفوع، طی اجابت مزاج خون ریزی کنند، انسداد برگشت رگ در بواسیر های خارجی، به ویژه درجه سه با ترومبوز همراه است. در نهایت بواسیرها ممکن است دچار قطع جریان خون و زخم شوند. برخی جراحان معتقدند التهاب مزمن، موجب سفت شدن بافت اطراف مقعد و محدودیت باز شدن مجرا برای اجابت مزاج می شود.
این مقاله خوب بود؟ 2
2