آمنیوسنتز روشی است بسیار مفید که در آن امکان تشخیص بسیاری از اختلال های وراثتی فراهم میآید و همچنین این فرصت را به دست می دهد که تصمیم گیری های اساسی و درمان های پزشکی به دقت، صورت پذیرند؛
نمونه ای از این دست اختلالها که به این روش قابل شناسایی هستند سندروم داون است که نوعی اختلال کروموزومی همراه با ناهنجاری های فیزیکی بدن، عقب ماندگی ذهنی و کاهش امید به زندگی است و شاید بتوان آن را شایعترین نقص مادرزادی و غیر ارثی دانست که از هر هزار نوزاد، یکی را مبتلا میسازد.
از آنجا که بروز این اختلال با سن مادر به هنگام حاملگی رابطه مستقیم دارد، توصیه می شود برای همه زنان حامله که سن بالاتر از ۳۵ سال دارند، آمنیوسنتز صورت پذیرد.
شما میتوانید سوالات خود را از بهترین پزشکان متخصص بپرسید
آمنیوسنتز چه زمانی برای تشخیص انجام میشود؟
معمولاً آمنیوسنتز را در فاصله زمانی هفتههای چهاردهم تا شانزدهم انجام می دهند و نتیجه آزمایش ها نیز معمولاً طی سه هفته آماده می شود. البته انجام این بررسی در هفته یازدهم نیز مقدور است ولی از آنجا که در این زمان خطر بروز سقط بیشتر است، انجام چنین کاری در این زمان از سوی متخصصان توصیه نمیشود.
باید توجه داشت که تنها مزیّت انجام آزمایش در هفته یازدهم، فرجه زمانی بیشتر برای اخذ تصمیم در صورت وجود نواقص مادرزادی است که فرصت بیشتری برای درمان احتمالی و یا تصمیم گیری در مورد ادامه حاملگی یا قطع آن و سقط جنین در اختیار می گذارد. برای بسیاری نواقص مادرزادی انجام سقط ، درمانی مناسب است و امروزه بیش از گذشته در مورد آن میان محققان اتفاق نظر وجود دارد.
این مقاله خوب بود؟ 4
2