استرس پس از سانحه یا (Posttraumatic stress disorder) اختلالی است که در آن فرد، عکس العمل شدید غیر عادی به یک ضربه روحی نشان می دهد که در این حادثه بسیار تلخ او یا شخص دیگری با تهدید بدنی مانند حمله یا تجاوز جنسی، تصادف با اتومبیل، آتش یا یک جنگ یا درگیری رو به رو شده است.
برخی از ویژگی هایی که در اختلال تنش پس ازسانحه عمومیت دارند عبارت اند از:
افکار و خاطرات مزاحم یا تکرار صحنه های مشکل آفرین در ذهن فرد و همچنین تمایل به دوری گزینی از مردم، موقعیت ها و افکاری که خاطرات مربوط به ضربه را به ذهن یادآور میکند.
در واقع استرس پس از سانحه پیدایش، علائم خاصی در فرد است که بدنبال ضربه یا ضربه های روحی پدید می آید.این ضربه ها معمولا بیش از حد عادی هستند. علائم مشخص PTSD شامل تجربه مجدد اتفاق وحشتناک، کندی واکنش به اطرافیان و برخی علائم عاطفی و دهنی مانند واکنش های توأم با هراس، اختلال حافظه، احساس گناه و اختلالات خواب است.
علت PTSD :
در اغلب افراد مبتلا به این اختلال، وجود منبع تنش، شرط لازم است ولی کافی نیست؛ چون شدیدترین منابع تنش نیز در همه افرادی که آن تنش را تحمل میکنند، موجب بروز اختلال نمیشود. عوامل متعدد روانی، جسمی، ارثی، و اجتماعی ممکن است در بروز اختلال، سهیم باشند.
سیر بیماری PTSD :
اختلال تنش، پس ازسانحه، ممکن است کوتاه مدت یا بلند مدت باشد.
اگر 6 ماه بعد از ضربه اولیه شروع شود و یا علائم بیش از ۶ ماه به طول بیانجامد، نوع کوتاه مدت خوانده می شود و درمان آن بهتر است. اگر بیشتر از 6 ماه طول بکشد مزمن خوانده می شود و درمان بدتری دارد.
درمان PTSD یا استرس پس از سانحه:
هدف درمان اختلال تنش پس از سانحه، کاهش علائم مورد نظر، جلوگیری از ناتوانی طولانی مدت و توان بخشی شغلی و اجتماعی است. درمان ممکن است ترکیبی از روش های رفتاری، دارو ها و انواع روان درمانی باشد.
شما میتوانید سوالات خود را از بهترین پزشکان متخصص بپرسید
تشخیص PTSD
در تشخیص باید مواظب بود که اختلالات عاطفی، اختلال اضطراب منتشر، اختلال فوبیک، اختلال تطابقی و اختلالات عضوی مطرح هستند و از انها تشخیص داده شود
این مقاله خوب بود؟ 3
1