بیماری وسواس
افراد مبتلا به اختلال وسواسی – جبری دارای رفتارهای مزاحم و تکرار شونده ای هستند که اغلب برای انها ترساننده یا آزار دهنده اند. به همان اندازه رفتارهای تکرار شونده ای دارند که فرد به منظور کاهش اضطراب و جلوگیری از پیامدهای ناخواسته به آن دست میزند که این از ویژگیهای اختلال است.
وسواس هایی که عمومیت دارند شامل ترس از آلودگی به وسیله میکروب یا سموم، افکار پرخاش گرانه ناخواسته و شک در مورد انجام کاملاً درست کارها می شود.
اجبار های شایع شامل شست و شو و تمیز کردن، بررسی بیش از حد و کار هایی مانند شمردن و تکرار کردن بیش از اندازه میشوند. وسواس و اجبار، خیلی وقت تلف می کنند و در حد قابل توجهی به زندگی شخصی فرد آسیب می زنند.
اضطراب وسواس: کلمه obsession به یک عقیده و یا فکر معنی میشود و کلمه compulsion به حالت اجباری انجام عمل اطلاق میشود که وقتی صورت گرفت، منجر به عمل وسواسی خواهد شد.
وسواس فکری obsession و وسواس عملی compulsion وجوه مشترکی با هم دارند:
هر دو خود را مصرانه و مدام در ذهن شخص وارد میسازند.
احساس اضطراب و ترس، هسته مرکزی پدیده را تشکیل میدهد که سبب اتخاذ اقدامات دفاعی در مقابل و افکار وسواسی می شود.
خود شخص حالت غیرعادی و بیهودگی اعمال و افکار وسواسی را می شناسد.شخص مبتلا احتیاج شدیدی برای مقاومت در مقابل این افکار و اعمال احساس میکند.
شروع وسواس جبری چگونه است:
بیماری معمولاً در دوره بلوغ یا کمی پس از آن شروع میشود. در دو سوم موارد، علائم بیماری قبل از ۱۵ سالگی ظاهر و قبل از ۱0 سالگی هم فراوان مشاهده می شود. در کمتر از ۵ درصد موارد شروع علائم بعد از دهه چهارم عمر است. در مقایسه با بیماران هیستریک و مضطرب، وسواسی ها در سنین پایین تری به فکر کمک گرفتن از افراد متخصص بر می آیند.
اظهار نظر دقیق در مورد سیر و یا بهبود اختلال افراد وسواسی مشکل است. در نخستین ملاقات با پزشک، دو سوم بیماران وسواسی، سابقهای از دورههای قبلی بیماری را گزارش می دهند و ۱۰ تا ۱۵ درصد آن ها علائم را قبل از ۱۰ سالگی، تجربه کرده اند. اکثر بیماران یک دوره قبلی و حدود ۳۰ درصد آن ها چند دوره از بیماری را به خاطر دارند.
این مقاله خوب بود؟ 3
1