برای درمان فوبیا میتوان از ترکیب انواع روش های دارویی و رفتار درمانی های بسیار موثر استفاده نمود
رفتار درمانی برای درمان فوبیا
از انواع گوناگون روش های رفتار درمانی برای مقابله با فوبیا استفاده میشود. که رایج ترین آنها حساسیت زدایی است.
در این روش، بیمار به طور متوالی در معرض محرک های اضطراب آور که قبلاً تعیین شده اند و از ضعیفترین تا شدیدترین شکل و بطور تنظیم شده، قرار داده می شود. هر محرک اضطراب آور با یک تحرک هیجانی دیگر همراه میشود که ای تحریک هیجانی کیفیتی متضاد دارد همچنین این تحریکات هیجانی قدرت کافی برای متوقف کردن اضطراب را دارند.
شما میتوانید سوالات خود را از بهترین پزشکان متخصص بپرسید
مخصوصاً با استفاده از داروهای آرام بخش، روش های ایجاد خواب و دستورهایی که برای ایجاد آرامش لازم است، بیمار یاد می گیرد که هم از نظر جسمی و هم روانی در خود، آرامش و راحتی به وجود آورد. وقتی بر این روش ها مسلط شد، به او یاد داده می شود که در مقابل هر محرک اضطراب آور که به طور متوالی از ضعیف تا شدید به او نشان داده می شود، از آنها استفاده کند.
بیمار پس از هر محرکی که رفع حساسیت می یابد، به ترتیب به مرحله بعدی می رود تا در نهایت با آنچه که بیش از همه برای او اضطراب آور بوده، رو به رو شود.
معمولا بسیاری از علائم فوبیا به انواع روش های درمانی مقاومت نشان میدهند،اما به معالجه این گونه بیماران همیشه توجه شدیدی شده است. این علاقه اخیراً با موفقیت روش های درمانی، متکی بر الگوی تئوری یادگیری، اوج گرفته است.
فوبیا چقدر درمان پذیر است؟
کلاً تجربیات روزمره نشان میدهد که اختلالات فوبیا در همه انواع خود، به سوی طولانی شدن پیش می روند،بصورت مکرر ایجاد میشوند و نسبت به درمان مقاومت نشان می دهند. اما روش های درمانی پیشرفته امروزی قادر به حل قسمت عمده علائم فوبیا هستند و به خوبی درمان میکنند
برخی علائم فوبیا، به خصوص آگروفوبیا نسبت به بهبودی مقاوم هستند و ممکن است در صورت عدم درمان سبب شوند که بیمار در زندگی محدودی که حاصل ترس روانی اوست، سال ها باقی بماند این مساله لزوم درمان زودهنگام فوبیا را بیان میکند. بهبود خود به خود در بیمارانی که علائم فوبیا آنها بیش از یک سال طول کشیده، به ندرت مشاهده می شود. بنابراین حتما باید از روش های طبی و با کمک روانپزشک یا روانشناس به درمان پرداخت
این مقاله خوب بود؟ 3
2