فوبیا یا اختلالات فوبیک :
خصوصیات بارز اختلالات فوبیک، رفتار تر مانند و امتناع دائمی از پدیده ای مشخص که ناشی از ترس های غیرمنطقی از یک شیء یا موقعیت یا عمل است. شخص از غیرمنطقی بودن ترس خود در مقابل خطر واقعی شیء یا موقعیت یا عمل آگاه است.
اختلالات فوبیا به سه زیر شاخه تقسیم میشوند:
ترس از فضای باز (آگروفوبیا) که شایعترین نوع است
فوبیا اجتماعی
فوبیا ساده
شیوع بیماری فوبیا:
کلاً به نظر میرسد اختلالات فوبیک، کمتر از 1% مردم را مبتلا میسازد. آمار در دسترس، از درمانگاه ها حاکی از آن است که کمتر از ۵% افراد عصبی بالای ۱۸ سال از این اختلال رنج میبرند. ترس از فضای باز و فوبیا ساده در زن ها، بیشتر از مردها دیده می شود. بیمار آگورافوبیا کلاً میزان بالاتری در بین اختلالات اضطرابی بروز میکند.
فوبیا اجتماعی نیز در افراد خانواده بیمار مبتلا به این اختلال، شیوع بیشتری دارد. ترس از حیوانات نیز احتمالاً زمینه خانوادگی دارد.
تشخیص و علائم فوبیا
ارتباط بین فوبیا با ترس و پدیدههای وسواسی (مانند انواع وسواس ها) وجود دارد و این باعث مشکل شدن تشخیص دقیق، بین آن ها میشود. با وجود این، تشخیص فوبیا خالص، مشکل نیست و وقتی نشانه های عمده اختلال هیجانی را فوبیا تشکیل می دهد، بیماری در طبقه تشخیصی اختلال فوبیا قرار می گیرد.
با وجود این به ندرت ممکن است فوبیا در بیمارانی دیده می شود که در واقع مبتلا به اسکیزوفرنی هستند. گاهی دوره حاد اسکیزوفرنی با بروز ناگهانی علائم فوبیا همراه با سایر نشانه های بالینی مانند افکار و اعمال وسواسی شروع می شود. علائم فوبیا همچنین ممکن است قسمتی از سندرم اسکیزوفرنی و مشکلات عصبی باشند. در سایر موارد، فوبیا، همراه با سایر اختلالات روانی اسکیزوفرنی مشاهده می شود.
این مقاله خوب بود؟ 3
1