بیماریهای خواب با منشأ بیرونی، ناشی از تأثیرات شرایط زندگی نظیر مصرف داروها و الکل، بهداشت نامناسب، زندگی در ارتفاع بالا، و فقدان برنامه منظم خواب و بیداری برای کودکان است.
بیماری های خواب مرتبط با دارو و الکل ناشی از داروهای محرک، آرام بخش ها و استفاده از الکل هستند که همگی آن ها میتوانند بر برنامه خواب/ بیداری تأثیر بگذارند و جداً در خواب، اختلال ایجاد کنند.
شما میتوانید سوالات خود را از بهترین پزشکان متخصص بپرسید
تاثیر آمفتامینها و کافئین ها بر خواب
داروهای محرک شامل آمفتامینها، کافئین ها و برخی عوامل کاهش وزن می توانند سبب اختلال در خواب شوند و نهایتاً منجر به افت شادابی و نیاز مفرط به دوره های طولانی خواب شود.
تاثیر آرام بخش ها و قرص های خواب آور بر خواب
استفاده طولانی از آرام بخش ها، از جمله قرص های خواب آور اغلب به بیخوابی و خواب آلودگی روزانه شدید، منتهی میشود. قطع ناگهانی دارو ها نیز چنین آثاری را موجب می شود.
تاثیر الکل بر خواب
استفاده از الکل اگر چه مدت زمان خواب را افزایش می دهد، بر بیداری ها، خرناس، و تعداد و شدت وقفه تنفس در هنگام خواب نیز می افزاید.
تاثیر مواد مخدر بر خواب
سوء مصرف مواد به مدت طولانی، خواب رموثر و مفید را به شدت کاهش می دهد، و قطع ناگهانی این مواد، منجر به بروز اختلالات شدید در شروع خواب می شود و به طور چشمگیری از خواب مفید می کاهد، و سبب کابوس های بسیار و رؤیاهای اضطراب آور، به مدت طولانی میشود.
این مقاله خوب بود؟ 4
2