پس از مواجهه فرد با ویروس اوریون، علائم بیماری، به تدریج، در عرض ۱۴ تا ۲۴ روز ظاهر می شود. علائم اولیه اوریون شامل لرز، سردرد، بی اشتهایی و بی حالی است؛ به هر حال، فرد آلوده ممکن است فاقد علائم اولیه باشد.
تورم و التهاب غدد بزاقی در صورت التهاب غده بناگوشی عموماً در عرض ۱۴ تا ۲۴ ساعت پس از ظهور علائم فوق ظاهر میشود. علاوه بر تورم غدد، درد در هنگام جویدن یا بلعیدن، مخصوصاً با نوشیدنی های اسیدی از قبیل لیموناد وجود دارد.
تب بالای ۴۰ درجه سانتیگراد در بیماران مبتلا به اوریون شایع است. تورم غدد در روز دوم، به حداکثر میرسد و معمولاً تا روز هفتم از بین میرود.
فرد مبتلا به اوریون با علائم شدید یا خفیف به هر حال در مقابل بیماری ایمن می شود، یعنی پس از دوره بیماری، دوباره به اوریون مبتلا نمیشود. زیرا سستم ایمنی بدن ویروس اوریون را میشناسد و در دفعه بعد به سرع آن را نابود میکند.
به رغم این که در اغلب موارد اوریون بدون عوارض است و بهبود می یابد اما در برخی موارد عوارض بیماری ظاهر می شود.
شما میتوانید سوالات خود را از بهترین پزشکان متخصص بپرسید
خطرات و عوارض اوریون در بزرگ سالان :
عوارض در بزرگ سالانی که به این بیماری مبتلا میشوند، بیشتر قابل توجه است. در ۱۵ درصد موارد، باعث التهاب پرده های مغز (مننژیت) می شود. علائم مننژیت معمولاً در عرض ۴ تا ۵ روز بعد از اولین علائم اوریون، ظاهر میشوند. این علائم شامل سفتی گردن، سردرد، استفراغ و بی حالی است. مننژیت اوریونی معمولاً در عرض ۷ روز برطرف میشود و آسیب مغزی، فوق العاده نادر است.
عفونت اوریون، میتواند به مغز گسترش یابد و التهاب مغز (آنسفالیت) را ایجاد کند. علائم آنسفالیت اوریونی شامل عدم توانایی احساس درد، تشنج و تب بالاست. آنسفالیت طی مرحله التهاب غدد بناگوشی 1 تا 2 هفته بعد ظاهر می شود. معمولاً آنسفالیت اوریونی کاملاً بهبود پیدا می کند، گرچه عوارضی از قبیل اختلالات تشنجی مطرح شده است. فقط حدود 1 در 100 مورد از مبتلایان به آنسفالیت اوریونی، در اثر عوارض آن، فوت میکنند.
حدود یک چهارم از مردان که بعد از سن بلوغ به اوریون مبتلا می شوند حدود ۷ روز پس از التهاب غده بناگوشی دچار تورم کیسه بیضه ها (التهاب بیضه ها) می شوند. علائم آن شامل تورم مشخص یک یا هر دو بیضه، درد شدید، تب، تهوع و سردرد است. درد و تورم معمولاً بعد از ۵ تا ۷ روز فروکش میکند، اما بیضه ها هفته ها حساس باقی خواهد ماند.
در ادامه مقاله به شناخت بیشتر اوریون، راه های درمان و واکسن اوریون پرداخته ایم
این مقاله خوب بود؟ 3
1