اُفت فشار خون واژه پزشکی برای کاهش فشار خون است.
میزان فشار خون در رگ های بدن با فعالیت قلب و عضلات آن مطابق با نیازهای روزانه فرد مانند ورزش، خواب و استرس، افزایش و کاهش مییابد.
برخی افراد سالم با وجود دارا بودن قلب و عروق خونی کاملاً طبیعی، فشار خونشان زیر حد طبیعی مناسب سن شان است. این حالت اغلب در ورزشکارانی که در وضعیت بسیار خوب قرار دارند، دیده میشود.
واژه «اُفت فشار خون» فقط زمانی به کار برده می شود که فشار خون به حدی پایین باشد که خون کافی به مغز نرسد و ایجاد سرگیجه و غش و ضعف کند.
تشخیص افت فشار خون:
فشار خون، میزان فشار داخل شریان هاست که با انقباض قلب ایجاد شده است.در طول روز، فشار خون یک فرد سالم به طور مداوم بر حسب فعالیت های او تغییر مییابد.
تشخیص اُفت فشار خون به وسیله کنترل آن با دستگاه فشار سنج صورت میگیرد. این دستگاه، کیسه لاستیکی نرم دارد که در قسمت بالای بازو بسته و متسع میشود به طوری که سبب انسداد جریان خون در ناحیه شود. سپس به تدریج هوای داخل کیسه خارج شده تا زمانی که پرستار، که با گوشی پزشکی در حال گوش دادن به شریان بازویی است، اولین جریان خون را به صورت یک ضربه و جهش خون در طول شریان بشنود. این، فشار خون سیستولی است. سپس هوای داخل کیسه بیشتر خارج می شود تا زمانی که ضربه قطع شود و خون به طور مداوم در شریان جریان یابد که نشان دهنده فشار خون دیاستولی است.
فشار خون به صورت فشار خون سیستولی (فشار خون بالاتر) و دیاستولی (فشار خون پایین تر) ثبت می شود. افراد جوان و سالم فشار خونی در حدود 75/110 دارند که با افزایش سن تا ۶۰ سالگی به حدود 90/140 افزایش مییابد (این فشار خون افزایش فشار خون خفیف در نظر گرفته می شود).
این مقاله خوب بود؟ 2
2