علی رغم این که هدف اغلب رژیمهای غذایی نوین کاهش میزان اسیدهای چرب (روغن) است، این نکته حائز اهمیت است که تعدادی از آن ها مانند اولئیک اسید، بوتیریک اسید و پالمیتیک اسید از اجزای مهم رژیم غذایی هستند.
اسید چرب اشباع نشده (روغن) دیگری به نام لینولئیک اسید برای زندگی انسان ضروری است و جزئی از واکنش های حیاتی بدن است که باید از طریق رژیم غذایی تأمین شود. این اسید چرب (روغن) در دانه ذرت، سویا و روغن بادام زمینی وجود دارد.
اسیدهای چرب اشباع نشده (روغن)، زنجیره بلند اسیدهای چرب ضروری را تشکیل میدهند. علیرغم این که بدن انسان قادر به ساخت مقادیر اندک اسیدهای چرب ضروری از چربیهای موجود در غذای روزانه است، اما معمولاً این مقدار کافی نبوده و باید از انواع غذاها تأمین شود. اسیدهای چرب ضروری به دو گروه عمده تقسیم میشوند:
- لینولئیک اسید یا اسید چرب غیر اشباع امگا – ۶؛
- لینولنیک اسید یا اسید چرب غیر اشباع امگا – ۳.
آراشیدونیک اسید که یک اسید چرب (روغن) اشباع نشده امگا – ۶ است، نیز ضروری است و در صورتی که منابع اسیدهای چرب ضروری کافی باشد از آن ها هم ساخته می شود.
در بدن انسان دو اسید چرب اشباع نشده (روغن) فوق همچون اجزای سازنده غشای سلولی و هورمون های جنسی عمل میکنند.
لینولئیک اسید در روغن تخمه آفتابگردان، روغن بادام ، روغن ذرت، روغن دانه کنجد، روغن زیتون خالص یافت می شود.
لینولنیک اسید در روغن گل پامچال شب، روغن گل گاوزبان، روغن دانه انگور سیاه وجود دارد. به طور کلی مغزهای گیاهی مثل فندق و پسته، هسته ها، گیاهان سبز برگ، ماهی های روغنی، دانه کامل غلات از منابع غنی اسیدهای چرب غیر اشباع هستند.
این مقاله خوب بود؟ 4
1