درمان درد قلبی
درمان درد قلبی غالباً شامل درمان علت اصلی بروز مشکل قلبی است. به این معنی که اگر درد، حاصل بیماری عروق قلبی باشد، تغییر در الگوی زندگی و عادات فرد میتواند در بهبود درد قلب مؤثر باشد که از جمله آن ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1. ترک استعمال دخانیات
2. کاهش وزن
3. روی آوردن به ورزش با الگوی منظم
4. کاهش فشار خون
5. کاهش میزان قند خون
6. کاهش میزان کلسترول خون
7. مواجهه مؤثر با استرسها و هیجانات.
از دیگر موارد مؤثر در کاهش درد قلبی، میتوان به تجویز داروهایی همانند نیتروگلیسیرین اشاره کرد که باعث افزایش جریان خون عروق قلب و خون رسانی بهتر به عضله قلب میشوند و این کار را از طریق گشاد کردن عروق عروق قلبی و نیز کاهش اندک فشار خون انجام می دهند.
شما میتوانید سوالات خود را از بهترین پزشکان متخصص بپرسید
دارو های مانند پروپرانولول (مهارکننده های گیرنده بتا) و آمیلودیپین (مسدود کننده های کانال کلسیم) نیز برای درمان درد قلب، تجویز می شوند. سایر داروهایی که برای کنترل درد قلبی به کار میروند شامل کاپتوپریل (ACEI)، آسپرین و داروهای کاهش دهنده میزان کلسترول هستند. چنانچه درد قلب ناشی از انسداد عروق قلبی باشد، امکان رفع انسداد با مداخله پزشکی وجود دارد. روشی برای ترمیم عروق وجود دارد که به آن عمل “بای پس” قلب گفته میشود.
بیشتر بدانید:
درمان مشکل قلبی با آنژیوپلاستی
و ضمناً میتوان هنگام آنژیوگرافی قلب از طریق سطح پوست، نسبت به باز کردن عروق قلب اقدام کرد که به آن آنژیوپلاستی قلب گفته میشود که روشی غیرجراحی محسوب میگردد.
در این روش از یک “سیم” با نوک دارای “بالون” استفاده می کنند و آن را از طریق شریانی در ناحیه کشاله ران وارد گردش خون می کنند و تا ناحیه رگ مسدود شده قلب بالا میبرند و با رسیدن به نقطه تنگ شدگی رگ قلب، بالون را باد می کنند که در نتیجه رگ باز میشود و مسیر عبور خون را بازگشایی می کنند.
درمان مشکل قلبی با جراحی “بای پس” قلب
روش دیگر پیوند “بای پس” عروق قلبی است که در آن از رگ سالم بازو یا ساق پا، برای پیوند زدن رگ به قلب (رگ مسدود شده قلب)، بهره گیری می شود. این روش جراحی برای بیمارانی مناسب است که در آن ها انسداد دو یا سه رگ قلبی دیده می شود و یا میزان تنگی عروق قلبی اصلی بسیار شدید است. انجام جراحی “بای پس” در بیمارستان و با بیهوشی عمومی، صورت میپذیرد.
آن دسته از مبتلایان به درد قلبی که اضافه وزن دارند، باید بر اساس برنامه ای مشخص به کاستن از وزن خود اقدام کنند و آنان که اضافه وزن ندارند باید تعادل مناسبی در رژیم غذایی خود به وجود آورند و از غذاهای حاوی مقدار زیاد چربی، کلسترول و یا چربی اشباع شده پرهیز کنند.
پیشگیری از بروز درد قلبی
درمان مبتلایان به درد قلبی معمولاً بسیار خوب است و تغییر در شیوه زندگی و استراحت دقیق و توصیه های درمانی، باعث کاهش تعداد حمله ها قلبی و درد قلبی و بهبود حال بیمار و بازگشت به زندگی طبیعی می شود. برای پیشگیری از حمله های درد قلبی، توسل به اقداماتی که منجر به شیوه سالم زندگی و مصرف دقیق داروها شود، ضروری است.
بیشتر بدانید:
توجه به برخی نکات باعث پیشگیری از حمله های درد قلبی خواهد شد:
1. انجام تمرینات ورزشی مناسب تحت نظارت متخصص قلب
2. حفظ وزن مناسب و کاستن از اضافه وزن زیر نظر متخصص تغذیه
3. مصرف غذای سالم و متعادل و خودداری از مصرف غذاهای پرچرب و پر کلسترول
4. کنترل منظم فشار خون
5. پرهیز از تنش و شرایط استرس زا و کنترل اضطراب
6. رعایت دقیق دستورات دارویی.
باید توجه داشت که درد قلب ، از نشانه های بیماری عروق قلبی است و در بسیاری از کشورها، این گروه بیماری جزء اولین یا دومین علل مرگ و میر محسوب میشوند. در حال حاضر بر میزان بروز درد قلبی با افزایش سن افراد افزوده میشود و برخی بررسیها معلوم ساخته که حدود ۴۰ درصد از مبتلایان به درد قلبی حدود ۶۵ سال یا بیشتر دارند و مردان بیش از زنان در معرض خطر ابتلا بدان قرار می گیرند.
بیشتر بدانید:
از جمله عوامل خطر ساز درد قلب، می توان به
- استعمال دخانیات
- افزایش مقدار کلسترول خون
- افزایش فشار خون
- چاقی
- بیماری قند و سابقه خانوادگی ابتلا به بیماری های عروق قلب اشاره کرد.
این مقاله خوب بود؟
3
2