در بیمار ابله مرغان در صورتی که زخم ها شدید باشند و فرد آن ها را بخاراند، ممکن است عفونت باکتریایی ایجاد شود؛ این عارضه و زخم های پوستی با آنتی بیوتیک باید درمان شود.
ذات الریه
عارضه ی شدیدتر آبله مرغان، ذات الرّیه است. ذات الرّیه در کودکانِ عموماً سالم نادر است و بیشتر در افراد سالمند و کودکانی که قبلاً بیماری مهمی از قبیل سرطان داشته اند ایجاد می شود. ذات الرّیه نیز با تجویز آنتی بیوتیک درمان می شود.
زونا
عارضه ی دیگر آبله مرغان، زونا است. زونا عبارت است از ضایعات و زخم های پوستی بشدت دردناک که چند سال بعد از بهبودی از آبله مرغان ظاهر می شود. زونا را ویروسی بنام “واریسلا – زوستر” ایجاد می کند که در بدن به صورت مخفی باقی می ماند و بعد از مدتی مجدداً فعال می شود.
زونا باعث زخم پوستی و درد سوزشی در امتداد عصب مخصوص یک محل از بدن می شود.
شما میتوانید سوالات خود را از بهترین پزشکان متخصص بپرسید
روشن نیست که چرا ویروس “واریسلا – زوستر” در برخی افراد مجدداً فعال می شود تا ایجاد زونا کند و در برخی دوباره فعال نمی شود، اما در بسیاری از افراد با دستگاه ایمنی ضعیف شده، زونا می تواند به صورت شدید و حتی کشنده ظاهر شود.
آبله مرغان در بارداری و واکسن آن
زنان باردار به آبله مرغان حساس ترند و این موضوع می تواند تهدیدی برای جنین و نوزاد باشد. اگر مادر در سه ماهه ی اول بارداری به آبله مرغان مبتلا شود، خطر نواقص مادرزادی در جنین از قبیل بیماری چشمی در جنین افزایش پیدا می کند.
نوزاد در صورتی که مادرش پنج روز قبل از زایمان به آبله مرغان مبتلا شده باشد ممکن است دچار این بیماری شود. نوزاد همچنین در صورتی که مادرش تا دو روز پس از زایمان آبله مرغان داشته باشد، ممکن است به این بیماری مبتلاا شود.
آبله مرغان در نوزادان می تواند کشنده باشد و میزان مرگ نوزادان تا پنج اول روزگی در اثر آبله مرغان حدود 30% است. به همین علت گاهی زنان قبل از اقدام به بارداری، در صورتی که قبلاً به آبله مرغان مبتلا نشده باشند، واکسن جدید ویروس “واریسلا – زوستر” دریافت می کنند.
در صورت واکسینه نشدن و ابتلای زن باردار به آبله مرغان، تزریق ایمونوگلوبولین “واریسلا – زوستر” احتمال عوارض جنینی را کاهش می دهد.
این مقاله خوب بود؟ 6
2